Chiar nu poate opri nimeni phishingul de la Raiffeisen ?!!!

Chiar nu poate opri nimeni phishingul de la Raiffeisen ?!!!

Nu trece saptamana (aproape) fara un nou atac de phishing asupra clientilor Raiffeisen Bank. Lucrul a devenit asa de banal incat de multe ori nici nu mai constituie o stire pentru presa. Atacurile de phishing s-au inmultit foarte mult in ultimii 2 ani, insa frecventa cu care astfel de atacuri se deruleaza la Raiffeisen este

Nu trece saptamana (aproape) fara un nou atac de phishing asupra clientilor Raiffeisen Bank. Lucrul a devenit asa de banal incat de multe ori nici nu mai constituie o stire pentru presa. Atacurile de phishing s-au inmultit foarte mult in ultimii 2 ani, insa frecventa cu care astfel de atacuri se deruleaza la Raiffeisen este surprinzatoare. Iar acest lucru se repeta de aproape un an.

Mesajele cu care incearca sa fie pacaliti clientii Raiffeisen sunt din cele mai variate, de la banalele mailuri in care esti instiintat ca trebuie sa-ti reactualizezi datele din contul de internet banking sau de card, pana la promotii fictive pe care banca le deruleaza. Astazi, clientii Raiffeisen (si nu numai, caci baza de date a phisherilor este foarte bogata!) au primit doua astfel de mailuri, la interval de 10 ore.

Primul anunta clientii ca banca le acorda un bonus de fidelitate generos, de 250 de lei, iar pentru a intra in posesia lui trebuie sa intre pe o pagina a serviciului Raiffeisen Online (fantoma, evident!) si sa se logheze. Al doilea este in stransa legatura cu primul: ii avertizeza pe clienti ca mai devreme baza de date de date a serviciului de Internet Banking al bancii a fost victima unui atac, asa ca ii roaga pe clienti sa se inregistreze in noua baza de date, care beneficiaza de masuri sporite de securitate.

Potrivit companiei BitDefender, anul trecut Raiffeisen Bank a fost cea mai vizata institutie bancara din Romania de atacurile phishing, cu 60%, fiind urmata de BCR (13%), BRD (10%), Piraeus Bank (8,5%) si Banca Transilvania (8,5%).

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos