Chiar daca oficial clientii sunt de vina, realitatea e ca la ghiseu nu se mai dau credite

Chiar daca oficial clientii sunt de vina, realitatea e ca la ghiseu nu se mai dau credite

A treia banca dupa active din piata locala, Volksbank Romania nu a acordat nici un credit ipotecar in primele doua luni ale anului. Presedintele bancii, Gerald Schreiner, a explicat intr-o conferinta de presa sustinuta ieri, ca nu numai din cauza bancilor nu se mai dau credite ipotecare. Nici oamenii nu mai solicita imprumuturi in aceasta perioada

A treia banca dupa active din piata locala, Volksbank Romania nu a acordat nici un credit ipotecar in primele doua luni ale anului. Presedintele bancii, Gerald Schreiner, a explicat intr-o conferinta de presa sustinuta ieri, ca nu numai din cauza bancilor nu se mai dau credite ipotecare. Nici oamenii nu mai solicita imprumuturi in aceasta perioada pentru ca s-au speriat de costul finantarilor. "De la inceputul anului, nu am acordat niciun credit ipotecar. Se spune ca bancile nu dau credite, dar cati oameni solicita un imprumut in aceasta perioada?! Clientii s-au speriat de costul finantarilor. Este normal ca imprumuturile sa fie aprobate in conditii mult mai conservatoare", spune presedintele Volksbank Romania.

Iar noi am incercat sa aflam adevarul. Dupa conferinta am intrat intr-o agentie Volksbank si am cerut detalii despre acordarea unui credit ipotecar. Acolo, angajatul bancii a parut surprins si ne-a spus clar ca Volksbank nu mai acorda credite, e criza! Interesant este faptul ca de ceva vreme, site-ul Volksbank are accesul blocat catre paginile de detalii pentru orice fel de credit.

Deci, e realitate: a treia banca dupa active din piata locala, nu a acordat nici un credit ipotecar in acest an, dar se pare ca motivele invocate de presedintele bancii nu corespund institutiei din care face parte, ci doar este o ipoteza generala, din piata! Constatam ca bancile prefera "cumulul de factori" decat purul adevar.

Nu recunosc ca nu au nici un interes sa acorde credite, din cauza situatiei economice incerte, ci invoca situatia economica a clientilor sau "conditii conservatoare". Oricum, clientii care se pot califica pentru imprumuturi au nevoie de un avans mai mare, 40-50%, dobanzi incerte, foarte mari, deci costuri totale enorme. Nu spunem ca acest cumul nu este real, dar nu corespunde tuturor! Un om de afaceri afirma zilele trecute ca bancile au "castigat nu o caruta de bani, ci un vapor" mai ales cu ajutorul clientilor. Aceasta opinie nu este departe de adevar. Tocmai de aceea, din respect pentru clienti, ar trebui mai multa corectitudine si transparenta…

Gabriela Dinu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos