Cele mai mari banci din Ungaria si Polonia pregatesc o fuziune

Cele mai mari banci din Ungaria si Polonia pregatesc o fuziune

Banca ungara OTP a purtat discutii cu banca poloneza PKO in ceea ce priveste o posibila fuziune intre cele doua. Anuntul a fost facut de pagina de stiri financiare Deal Reporter, informatia avand o sursa anonima din interiorul OTP. Discutiile dintre cele doua institutii creditoare ar putea fi in curand reluate, in cazul in care

Banca ungara OTP a purtat discutii cu banca poloneza PKO in ceea ce priveste o posibila fuziune intre cele doua. Anuntul a fost facut de pagina de stiri financiare Deal Reporter, informatia avand o sursa anonima din interiorul OTP. Discutiile dintre cele doua institutii creditoare ar putea fi in curand reluate, in cazul in care autoritatile de la Varsovia vor decide sa continue planurile de privatizare completa a PKO. Atat OTP, cat si PKO, sunt liderii pietelor bancare din Ungaria, respectiv Polonia.

OTP a inceput mai demult discutiile cu banca poloneza PKO in ce priveste fuziunea dintre cele doua banci, dar cu toate astea discutiile au ajuns intr-un punct mort, OTP fiind interesata de un acord doar in cazul in care guvernul de la Varsovia va fi de acord sa privatizeze o mare parte din participatia de 51,4% detinuta din banca, potrivit Deal Reporter, care citeaza o sursa anonima ce lucreaza in OTP. Potrivit aceleasi publicatii, o sursa din Ministerul polonez de Finante a declarat ca fuziunea este iminenta, atat de mult incat un nou consiliu de supervizare ar putea fi numit saptamana aceasta ca prim pas al procesului de privatizare.

In acelasi timp, un alt angajat al guvernului a declarat ca o posibila fuziune are sens pentru ambele banci, oferind PKO o cale spre piata internationala si in acelasi timp, protejand OTP de eventuale preluari ostile. Analistul KBC, Marta Czajkowska, a confirmat ca Polonia a pregatit privatizarea PKO, insa o fuziune cu banca ungara este o chestiune delicata, intrucat pietele PKO si OTP nu se suprapun.

Cu toate astea, analistii nu considera fuziunea ca cel mai probabil scenariu, afirmand ca se asteapta ca privatizarea PKO sa atraga cativa investitori strategici dispusi sa plateasca sume mari pentru actiunile PKO pentru a se capitaliza folosindu-se de pozitia bancii in Polonia, si de potentialul enorm de dupa restructurare. 

Sursa: NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos