Cele mai atractive solutii de a economisi in contul curent

Cele mai atractive solutii de a economisi in contul curent

Unul dintre produsele „vedeta” ale pietei de economisite este contul de economii. Avantajul acestui tip de produs este ca ofera, pe de o parte, flexibilitatea unui cont curent, permitand depuneri si extrageri (aproape) fara restrictii, iar pe de alta parte dobanzi caracteristice depozitelor la termen. Aceste de conturi de economii au cunoscut o dezvoltare rapida

Unul dintre produsele „vedeta” ale pietei de economisite este contul de economii. Avantajul acestui tip de produs este ca ofera, pe de o parte, flexibilitatea unui cont curent, permitand depuneri si extrageri (aproape) fara restrictii, iar pe de alta parte dobanzi caracteristice depozitelor la termen. Aceste de conturi de economii au cunoscut o dezvoltare rapida anul trecut, datorita faptului ca nu sunt supuse impozitarii, cum se intampla in cazul depozitelor clasice.

Dobanzile oferite de banci pentru conturile de economii in lei ajung pana la 8%. Nivelul randamentelor obtinute depinde, in cele mai multe din cazuri, de sumele aflate in cont. De asemenea, majoritatea bancilor impun un prag minim pentru soldul contului (in general 500 lei), peste care clientii primesc dobanda bonificiata si pot face depuneri si retrageri fara restrictii.

Una dintre putinele banci care aplica dobanzi ridicate de la primul leu depus in contul curent este ING Bank. Produsul, denumit Cont’Rol, are o dobanda de 7%. Cea mai mare dobanda, de 8%, se regaseste la Banca Transilvania, fiind acordata pentru sumele mai mari de 10.000 lei. Pentru sume mai mici, dobanda este de 7,5%. Banca impune mentinerea in cont a unei sume minime de 1.000 lei. In cazul produsului Atucont de la BRD, dobanda este de 7,25%, avantajul fiind ca se acorda pentru orice sume de peste 500 de lei. Acelasi prag minim il solicita si Libra Bank pentru cardul de economii Libra Mix, dobanda fiind de 7%.

La cea mai mare banca din Romania, BCR, contul de economii se numeste Maxicont, pentru care dobanda porneste de la 6%, pentru sume mai mari de 500 lei. Banca bonifica dobanda pe mai multe praguri de sume existente in cont, pana la nivelul de 7,1%, oferit celor care detin mai mult de 1 mil. lei. Un produs asemanator ofera si CEC, denumit Contul Privilegiu. Banca stabileste 4 intervale pe care bonifica dobanda, pornind de la 3,5%, pentru sume intre 301 lei si 1.000 lei, si ajungand la 7%, in cazul sumelor peste 10.000 lei.

La Credit Europe Bank, soldul minim pentru contul de economii Avantaj este de 500 de lei, peste care dobanda aplicata este de 6%. Daca sumele aflate in cont depasesc 5.000 lei, dobanda creste la 7%. Acesta limita inferioara este practicata si de OTP Bank, peste care se aplica o dobanda de 5%. Banca adauga cate un punct procentual dobanzii de fiecare data cand sumele din cont depasesc pragurile de 2.500 de lei si 10.000 lei. Nou-intrata pe piata romaneasca, Banca Millennium ofera la randul sau un astfel de produs, dobanda practicata fiind de 6,25%, ce se aplica pentru orice suma mai mare de 300 de lei. La Romexterra Bank, depozitul Acumulare ofera o dobanda atractiva, de 6,5%, numai in cazul sumelor de peste 2.000 lei. Pentru soldului contului intre 500 si 2.000 de lei, aceasta este de doar3%. 

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos