Cel mai rapid imprumut

Cel mai rapid imprumut

Rapiditate si promptitudine. Acestea sunt cele doua atuuri pe care mizeaza bancile atunci cand vand credite de consum de valori mici si pe perioade reduse. Dupa dobanda mica si mincinoasa s-a trecut la cuptorul cu microunde care in cateva minute iti pune pe masa suma de bani solicitata. In reclama cel putin, caci in realitate

Rapiditate si promptitudine. Acestea sunt cele doua atuuri pe care mizeaza bancile atunci cand vand credite de consum de valori mici si pe perioade reduse. Dupa dobanda mica si mincinoasa s-a trecut la cuptorul cu microunde care in cateva minute iti pune pe masa suma de bani solicitata. In reclama cel putin, caci in realitate perioada pana primesti creditul se masoara in zile. Anul trecut insa niste britanici (Provident Financial) au adus in Romania o noua dimensiune a rapiditatii in creditare: creditul oferit direct la domiciliul clientului. Este nevoie doar de un telefon si "vei putea primi direct acasa imprumutul solicitat in maximum 48 de ore", se lauda cei de la Provident. Imprumuturile sunt de maxim 800 de lei. O viteza in plus, combinata cu asumarea unui risc mai ridicat, are insa pretul ei, asa ca aceste imprumuturi sunt cu mult mai scumpe decat clasicele imprumuturi de nevoi personale fara garantii.

Daca acest mod de a imprumuta niste bani vi se pare rapid, ce spuneti insa de credit prin SMS? Acest serviciu functioneaza deja cu succes de anul trecut in Suedia, Finlanda si Estonia, iar de curand a fost introdus de compania finlandeza Ferratum si in Olanda. Clientii pot sa imprumute sume de 100, 200 sau 300 de euro pe o perioada de de 15 zile, doar prin trimiterea unui SMS care trebuie sa contina numele, data de nastere, contul bancar si adresa. Daca deja sunt inregistrati in baza de date a companiei, banii vor ajunge in contul lor in 10 minute. In cazul clientilor noi timpul de asteptare este de o zi. Si in cazul creditului prin SMS viteza are un cost: Ferratum aplica o taxa de 25%. Astfel, pentru un imprumut de 300 de euro se va returna peste 15 zile suma de 275 de euro.

Evident ca cei care apeleaza la un astfel de serviciu sunt in special tineri. In Estonia, unde opereaza cel putin 8 astfel de companii, cei mai multi dintre clientii care iau un credit prin SMS sunt tineri cu varste intre 20 si 30 de ani, valoarea medie a imprumutului variind intre 64 si 320 de euro. La sfarsitul anului trecut, peste 10.000 de astfel de contracte de credit erau inregistrate in Estonia.

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos