Cel mai mare salt al restantelor la credite

Cel mai mare salt al restantelor la credite

Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei, restantele la credite ale populatiei si firmelor au crescut in martie a.c cu aproape 13% fata de luna precedenta. Aceasta este practic cea mai mare majorare lunara de la inceputul crizei. Datoriile neachitate se cifrau la 10,42 miliarde lei (2,54 miliarde euro), iar ponderea acestora in totalul imprumuturilor reprezenta

Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei, restantele la credite ale populatiei si firmelor au crescut in martie a.c cu aproape 13% fata de luna precedenta. Aceasta este practic cea mai mare majorare lunara de la inceputul crizei. Datoriile neachitate se cifrau la 10,42 miliarde lei (2,54 miliarde euro), iar ponderea acestora in totalul imprumuturilor reprezenta la 5,2%. La sfarsitul anului trecut ponderea restantelor in totalul imprumuturilor era de 3,89%.

Soldul creditelor populatiei si agentilor economici se cifra la sfarsitul lunii martie la 200,67 miliarde lei (48,94 miliarde euro), din care imprumuturile in valuta reprezentau putin peste 60%, adica echivalentul in lei a 121,68 miliarde, in timp ce creditele in lei se ridicau la 78,98 miliarde lei. In februarie, soldul imprumuturilor era de 200,37 miliarde lei (48,75 miliarde euro).

Restantele pe segmentul creditelor in lei erau aproximativ egale in martie cu cele la imprumuturile in valuta, dar acestea din urma au inregistrat un avans puternic, de 17,54% fata de feburarie. La sfarsitul lui martie, soldul restantelor la imprumuturile in lei era de 5,25 miliarde lei, iar soldul restantelor la creditele in valuta era de 5,16 miliarde lei.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos