CEC vrea sa lanseze o banca pentru locuinte, o firma de leasing si sa ia un credit extern

CEC vrea sa lanseze o banca pentru locuinte, o firma de leasing si sa ia un credit extern

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) intentioneaza sa lanseze o banca pentru locuinte, probabil in acest an, o firma de leasing la sfarsitul anului sau la inceputul lui 2008 si sa obtina finantari de pe pietele internationale, a declarat miercuri presedintele bancii, Eugen Radulescu.  Oficialii CEC au discutat deja despre proiectul bancii pentru locuinte cu

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) intentioneaza sa lanseze o banca pentru locuinte, probabil in acest an, o firma de leasing la sfarsitul anului sau la inceputul lui 2008 si sa obtina finantari de pe pietele internationale, a declarat miercuri presedintele bancii, Eugen Radulescu.  Oficialii CEC au discutat deja despre proiectul bancii pentru locuinte cu reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei, a afirmat Radulescu, intr-o conferinta de presa.
      
Banca nu a decis inca daca va emite obligatiuni pe pietele straine de capital sau va contracta un imprumut extern, a spus Radulescu. El a mentionat ca operatiunea va fi realizata probabil in acest an.
         
Bancile pentru locuinte furnizeaza un produs de economisire-creditare care presupune existenta unei perioade minime de economisire, urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ. Activitatea este sustinuta si de stat, care acorda o prima anuala in functie sumele economisite.
      
Pe piata sunt prezente deja Raiffeisen Banca pentru Locuinte si HVB Banca pentru Locuinte. Banca Comerciala Romana (BCR), cea mai mare institutie de credit de pe piata locala si-a anuntat intentia de a deschide, probabil in acest an, o banca pentru locuinte impreuna cu una din institutiile din grupul actionarului sau majoritar, Erste Bank din Austria.

BRD-Groupe Societe Generale ofera un produs similar de economisire-creditare, fara a detine insa o entitate separata cu activitati specializate. Astfel, produsul BRD nu beneficiaza de beneficiul acordat de stat, iar banca ofera un alt sistem de prima.

Sursa: Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos