CEC-ul reaprinde aspiratiile bancilor straine la cote de piata tot mai mari

CEC-ul reaprinde aspiratiile bancilor straine la cote de piata tot mai mari

Nici bine nu s-a repus in miscare procesul de privatizare a CEC, ca cei sase petitori ai celei mai vechi banci din Romania au si inceput sa-si frece mainile de fericire. Asa cum anunta si Hotnews.ro – citand cotidianul ungar Budapest Business Journal – la OTP Bank se reinfiripa speranta obtinerii unei cote de 10

Nici bine nu s-a repus in miscare procesul de privatizare a CEC, ca cei sase petitori ai celei mai vechi banci din Romania au si inceput sa-si frece mainile de fericire. Asa cum anunta si Hotnews.ro – citand cotidianul ungar Budapest Business Journal – la OTP Bank se reinfiripa speranta obtinerii unei cote de 10 la suta din piata bancara de pe meleagurile mioritice. National Bank of Greece, Monte dei Paschi di Siena, Dexia Bank, EFG Eurobank si Raiffeisen Bank sunt celelalte banci care vor fie sa-si instensifice prezenta in Romania, fie sa patrunda pe aceasta piata.

Iata articolul aparut in Budapest Business Journal:
OTP are o noua sansa in privatizarea CEC

OPT Bank va avea o noua sansa pentru a achizitiona banca comerciala romaneasca CEC, dupa ce comisia de privatizare desemnata de guvernul roman a dat unda verde pentru continuarea privatizarii.

Privatizarea CEC a fost inceputa in august 2005 si suspendata in noiembrie, inainte de depunerea ofertelor. OTP este nerabdatoare sa obtina o cota de 10% din piata bancara romaneasca, iar preluarea CEC va fi un pas important in atingerea acestui obiectiv, in conditiile in care CEC detine o cota de piata de 5%. OTP detine deja pachete de actiuni in banca slovaca IRB Bank, Robank din Romania, DSK din Bulgaria, banca croata Nova Banka si Niska Banka din Serbia. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos