CEC lanseaza, in urmatoarele zile, trei produse de finantare pentru agricultori

CEC lanseaza, in urmatoarele zile, trei produse de finantare pentru agricultori

CEC va oferi agricultorilor, in urmatoarele zile, trei produse – pentru finantarea capitalului de lucru, pentru finantarea investitiilor si un credit nou pentru suplinirea necesarului de fonduri intre doua finantari, a declarat, vineri, presedintele institutiei bancare, Radu Ghetea. "Toate aceste produse vor fi la dispozitia clientilor nostri in urmatoarele zile", a declarat Ghetea, vineri, la

CEC va oferi agricultorilor, in urmatoarele zile, trei produse – pentru finantarea capitalului de lucru, pentru finantarea investitiilor si un credit nou pentru suplinirea necesarului de fonduri intre doua finantari, a declarat, vineri, presedintele institutiei bancare, Radu Ghetea.

"Toate aceste produse vor fi la dispozitia clientilor nostri in urmatoarele zile", a declarat Ghetea, vineri, la Braila, unde a avut loc o conferinta de promovare a programului national de dezvoltare rurala 2007-2013.

Presedintele Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) a mai declarat ca activitatea bancara din Romania se afla intr-o noua etapa de dezvoltare, pe care a numit-o "goana dupa agri-business". "A fost o etapa cand toti alergau dupa marile corporatii, apoi cand toti au dorit,si inca doresc, sa acapareze piata de retail, sa aiba cat mai multe credite pentru populatiesi sa atraga cat mai multe IMM-uri, iar acum se contureaza o noua etapa, goana dupa agri-business", a spus Ghetea.

Seful CEC a precizat ca din aceste zile incep sa fie acordate primele credite, pe o perioada scurta, de aproximativ trei luni, astfel incat agricultorii sa beneficieze de fonduri pana vor primi sumele alocate pe suprafete.

Institutia vrea ca, pana in 2011, sa acorde 20% din finantarile bancare pentru mediul rural, segment ce corespunde unei ponderi de 15-20% din portofoliul bancii, potrivit presedintelui bancii.

La sfarsitul lui 2007, CEC acordase 12% din totalul creditelor bancare pentru mediul rural. Institutia are cea mai extinsa retea bancara din Romania, cu peste 1.400 sucursalesi agentii, dintre care o mare parte in mediul rural, in localitati cu mai putin de 50.000 de locuitori, spre deosebire de restul bancilor care s-au axat pe orasele dezvoltate ale tarii.

Volumul creditelor acordate de CEC a ajuns, la finalul anualui trecut, la 4,89 miliarde lei (1,453 miliarde euro), in crestere cu 53% fata de soldul la 31 decembrie 2006. Dintre acestea, 3,7 miliarde lei (1,1 miliarde euro) sunt credite acordate populatiei, restul fiind imprumuturi catre firme. (NewsIn)

ANUNT IMPORTANT. In perioada 17 – 19 aprilie 2008, la Institutul Bancar Roman, va avea loc cea de-a doua editie a TARGULUI BANKINGJOBS. Evenimentul ofera tuturor celor care doresc sa se angajeze in domeniul bancar un bun prilej de a intra in contact direct cu specialistii de resurse umane ale institutiilor de credit. Alte detalii pe www.targulbankingjobs.ro .

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos