CEC acorda credite cu dobanda fixa de 12% pe an pentru fermieri

CEC acorda credite cu dobanda fixa de 12% pe an pentru fermieri

CEC  acorda fermierilor romani credite cu dobanda fixa de 12 la suta pe an, fara alte costuri suplimentare, pentru efectuarea lucrarilor agricole de primavara, a anuntat, marti, presedintele CEC, Radu Gratian Ghetea,intr-un seminar privind finantarea ruralain Romania. CEC a decis sa acorde aceste credite pentru acoperirea costurilor pana cand vor primi subventiile din fondurile europene

CEC  acorda fermierilor romani credite cu dobanda fixa de 12 la suta pe an, fara alte costuri suplimentare, pentru efectuarea lucrarilor agricole de primavara, a anuntat, marti, presedintele CEC, Radu Gratian Ghetea,intr-un seminar privind finantarea ruralain Romania.

CEC a decis sa acorde aceste credite pentru acoperirea costurilor pana cand vor primi subventiile din fondurile europene si de la stat, in luna iunie. CEC a demarat de doua saptamani aceasta activitate de finantare si este vorba deocamdata de cateva zeci de milioane de euro’, a spus Ghetea.
          
 Acesta a precizat ca dobanda CEC este una avantajoasain conditiile in care dobanda de politica monetara este de 9,5 la suta cu perspectiva de 10 la suta, conform intentiilor BNR.
         
”Si dobanda de referinta pe piata romaneasca, Bubor, este 11,5-12 la suta. De aceea cred ca CEC are o dobanda atractiva pentru fermierii romani’, a mai spus Ghetea.
           
CEC a semnat recent un protocol cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pentru acordarea unor creditein avans pentruinfiintarea culturilor de primavara, sumele urmand sa fie rambursate din subventiile europene calculate la 97,5 euro/hectar, inclusiv cu platile complementare de la bugetul national.

Alaturi de CEC- BRD si Alpha mai ofera credite. Potrivit lui Ghetea, cele trei banci implicate in program ar putea acorda credite de circa 200 milioane euro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos