Cea mai mica dobanda la creditele pentru locuinta in euro

Cea mai mica dobanda la creditele pentru locuinta in euro

Dupa ce bancile au gasit o portita cu ajutorul careia persoanele fizice obtin credite mai mari (si ne referim la dobanzi mici si comisioane multe!!!), urmatorul pas in creditarea "avantajoasa" este dobanda mica si fixa in primii ani, cel mai des in primul, apoi variabila. Creditele ipotecare au parte de un astfel de tratament, deoarece

Dupa ce bancile au gasit o portita cu ajutorul careia persoanele fizice obtin credite mai mari (si ne referim la dobanzi mici si comisioane multe!!!), urmatorul pas in creditarea "avantajoasa" este dobanda mica si fixa in primii ani, cel mai des in primul, apoi variabila. Creditele ipotecare au parte de un astfel de tratament, deoarece imprumuturile de nevoi pot astepta "doar" 3 luni cu o dobanda fixa, apoi vine randul …  dobanzii variabile si ridicate, desigur. Pe piata s-a "lansat" un nou concurent, chiar unul de top, deorece oferta de astazi aduce si cea mai mica dobanda ipotecara – prin Alpha Bank – 5,9%, fixa in primul an.

Alpha este pentru 5,9%… la euro!

De astazi, Alpha Bank a scazut pragul la dobanzile mici… ajungand la 5,9%, fiind in acest moment singura oferta ipotecara la acesta valoare. Intr-un top al dobanzilor fixe in primul an, segment pe care activeaza cu acest nou produs banca greceasca, locul secund este ocupat de Volksbank – 5,95%, urmat de BCR (Camin  Extra/Super) cu o dobanda fixa in primul an de 6,4%. Pozitia a patra este ocupata de produsul Finansbank – 6,5%, a cincea de ING cu 6,75%, a sasea de Bancpost cu 6,9%, locul sapte fiind adjudecat tot de BCR cu Rezidential Super – 7%.

Topul dobanzilor la creditele ipotecare in euro

Daca am face un top general al celor mai mici dobanzi prezente pe piata creditelor ipotecare, acesta ar incepe desigur cu:
1. Alpha Bank – 5,9% urmat de produsele ipotecare de la
2. Volksbank, Unicredit si HVB Tiriac cu 5,95%, apoi imprumutul de la
3. BCR (Camin Extra/Super)  – 6,4% caruia ii sufla in "ceafa" produsul
4. Finansbank – 6,5%. Tot in ceafa, dar a celor de la Finans, sufla si produsul
5. ING ce se mandreste cu o dobanda de 6,75%. Vine pe locul
6. Bancpost – cu dobanda de 6,9%, urmata de
7. ABN Amro – cu 6,95% iar ultimul (din lista, dar nu cu cea mai mare dobanda, acesta ajunge la 10% – Banca Transilvania) cel de la BCR – 7%.
Desigur, dobanzile enumerate aici nu sunt fixe, ci doar flexibile…

Noul Alpha Housing

ALPHA BANK ROMANIA lanseaza un nou credit pentru locuinta, Alpha Housing cu dobanda fixa de 5,9% la EUR in primul an. Produsul de creditare este destinat cumpararii de apartamente, case, terenuri, precum si construirii locuintei sau casei de vacanta.
Pentru noul Alpha Housing banca percepe un singur comision la acordare si niciunul anual. Creditul nu are o limita maxima, aceasta depinzand doar de capacitatea de rambursare a clientului.
Perioada de rambursare a creditului este de pana la 25 de ani, iar venitul net minim necesar este de 200 EUR / familie. Pentru acest credit nu este nevoie de giranti, garantia necesara si suficienta fiind ipoteca pe imobilul achizitionat.
Banca accepta o mare varietate de venituri legale pentru rambursarea creditului. Astfel, veniturile din chirii, profesiuni liberale, drepturi de autor, dividende, diurne sau orice alte venituri legale pot constitui baza pentru plata ratelor lunare.
“Alpha Housing, creditul pentru locuinta oferit de ALPHA BANK ROMANIA este acum si mai flexibil. Datorita dobanzii de doar 5.9% la EURO, noul credit permite clientilor obtinerea unui imprumut de valoare mai mare, precum si plata unei rate lunare mai usor de suportat. Clientii beneficiaza totodata si de alte facilitati: asigurare de viata oferita ca bonus si valabila pe toata perioada creditului, AlphaCard Visa Credit cu utilizare internationala, fara taxe de emitere si nu in ultimul rand, acces gratuit la AlphaClick, serviciul de Internet Banking. Valuta in care se acorda creditul – Euro, este si cea la care se raporteaza in acest moment piata imobiliara din Romania” a precizat Vicepresedintele Executiv al ALPHA BANK ROMANIA, domnul Sergiu Bogdan Oprescu.
Alpha Housing, este unul dintre produsele de succes ale bancii, la sfarsitul primului semestru al anului 2006 creditele ipotecare acordate de banca inregistrand o crestere cu 67% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
 

Gabriela Dinu
gabriela.dinu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos