Cea mai mare banca cu capital romanesc se extinde in strainatate

Cea mai mare banca cu capital romanesc se extinde in strainatate

Banca Transilvania a deschis astazi prima sa sucursala din afara tarii, in Cipru, a anuntat directorul general al bancii, Robert Rekkers, citat de Money Channel. BT, cea mai mare banca cu capital majoritar romaneasc, este astfel singura institutie bancara autohtona cu o prezenta extinsa dincolo de granitele tarii. Motivul pentru care Banca Transilvania a ales

Banca Transilvania a deschis astazi prima sa sucursala din afara tarii, in Cipru, a anuntat directorul general al bancii, Robert Rekkers, citat de Money Channel. BT, cea mai mare banca cu capital majoritar romaneasc, este astfel singura institutie bancara autohtona cu o prezenta extinsa dincolo de granitele tarii. Motivul pentru care Banca Transilvania a ales Ciprul, a aratat Rekkers, sta in faptul ca intre aceasta tara si Romania exista o activitate comerciala extrem de intensa.

Sucursala din capitala Ciprului, Nicosia, va fi centrata initial pe afaceri de tip corporativ si pe servicii bancare personalizate. Presedintele bancii a explicat ca nu exclude o extindere a activitatii sucursalei spre serviciile de retail, pe viitor, mai ales ca in Cipru locuiesc peste 15.000 de romani. Unitatea este destinata deservirii companiilor inregistrate in Cipru si care au activitati in Romania.

Rekkers a mai precizat ca nu intentioneaza, pentru moment sa isi extinda activitatile si catre alte tari, concentrandu-se pe dezvoltarea reprezentantei din Nicosia. "Foarte multi bani si din Grecia si din Cipru au venit in Romania. Pentru noi este o mare mandrie ca suntem singura banca cu capital romanesc aici, in Cipru", a declarat la Money Channel, Robert Rekkers.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos