Ce vraji mai incearca bancile pentru a atrage banii clientilor

Ce vraji mai incearca bancile pentru a atrage banii clientilor

In principiu, arsenalul bancilor este foarte limitat. Principalul instrument este dobanda platita pentru economii, in care bancile pluseaza proportional cu nevoia de bani. Aceasta criza de lichiditati de pe piata a generat insa o adevarata febra in sistemul bancar in atragerea economiilor, ceea ce a dus dobanzile platite de jucatori la cote foarte ridicate. Exista

In principiu, arsenalul bancilor este foarte limitat. Principalul instrument este dobanda platita pentru economii, in care bancile pluseaza proportional cu nevoia de bani. Aceasta criza de lichiditati de pe piata a generat insa o adevarata febra in sistemul bancar in atragerea economiilor, ceea ce a dus dobanzile platite de jucatori la cote foarte ridicate. Exista chiar situatia in care acestea au depasit nivelul dobanzii la care bancile se pot imprumuta de la BNR, de 14,5%. Banii de la Banca Nationala nu sunt insa asa de usor de accesat, intrucat bancile trebuie sa garanteze cu titluri de stat. Totodata, alaturi de dobanzile mai mari, pachetele cu beneficii si gratuiti sunt solutii la care bancile apeleaza destul de des in ultima perioada pentru a atrage clientii.

Ca de obicei, bancile mai mici sunt cele care au cea mai mare nevoie de lichiditati, asa ca acestea platesc printre cele mai mari dobanzi pentru economii din piata. Aici se evidentiaza Banca Comerciala Carpatica, care plateste dobanzi peste cea a creditului lombard de la BNR. De curand, institutia a majorat cu pana la 1% dobanzile la produsele de pasiv, pana la 14,75% pentru depozitul ‘Vivat’, cu scadenta la 6 luni, si 14,5% pentru ‘Sibiu 2007’, cu scadenta la 3 luni.

Aproape de aceast nivel a venit si Banca Romaneasca, care a lansat un depozit cu dobanda de 14,25% pentru lei, perioada de constituire fiind de 4 luni. Produsul este oferit in cadrul unei promotii, ce dureaza pana la sfarsitul lui februarie 2009. Campania Bancii Romaneasca nu este insa singura de acest fel, mai multe banci invitandu-ne in prag da sarbatori sa economisim, desi, ani la rand, in noiembrie si decembrie curgeau ofertele de credite pentru finantarea cumparaturilor de sarbatori.

La cei de la GarantiBank este motiv de sarbatoare, implinesc 10 ani de activitate pe piata romaneasca, asa ca au decis sa le ofere o serie de beneficii si gratuiti clientilor care utilizeaza produsele si serviciile de administrare a lichiditatilor, precum si bonusuri de dobanda in cazul in care economisesc in depozite la termen. Toate acestea vin in pachetul aniversar ’10Plus’. Dintre toate beneficiile se remarca comisionul zero pentru retragerea de numerar de la ATM-urile oricarei banci din Romania pentru detinatorii de carduri de debit, comision zero pentru platile interbancare prin internet banking, zero comisioane de emitere si administrare pentru cardul de debit, dar si descoperitul de cont de pana la 3 salarii fara a fi necesara virarea salariului intr-un cont Garanti. Pentru depozite, banca a majorat dobanda cu pana la 0,5 puncte procentuale, iar pentru detinatorii de pachete ’10Plus’ acorda un bonus de 0,25 puncte procentuale. In aceste conditii, dobanda poate ajunge pana la 14% pentru depozitul cu scadenta la 12 luni.

Si la Banca Transilvania este un moment aniversar, motivul fiind asemanator: 15 ani pe piata. Banca si-a propus sa sarbatoareasca momentul cu cei care economisesc in perioada 17 noiembrie – 31 ianuarie. Astfel, clientii care aleg unul dintre pachetele formate din depozit si internet banking, respectiv depozit si card de debit, pot castiga zilnic, prin tragere la sorti, un premiu de 500 euro, sau marele premiu constand intr-o masina de teren. Mai mult, a majorat si dobanzile la produsele de economisire. Astfel, la depozitele la termen dobanda a urcat pana la 13%, in timp ce la contul de economii dobanda pleca de la 13%, ajungand la 14,5%, pentru sume de peste 2,5 mil. lei.

De la inceputul saptamanii si cei de la Piraeus platesc dobanzi mai mari pentru unul dintre produsele de economisire oferite. Este vorba despre depozitul Star, cu limita pentru a carei constituire este necesara o suma minima de 15.000 lei. Dobanzile sunt cu 0,5 puncte procentuale mai mari, ajungand pana la 13,5% pentru maturitatile de un an.

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos