Ce spune BNR despre falimentul unei banci autohtone

Ce spune BNR despre falimentul unei banci autohtone

Conjunctura tensionata in care se afla statele din zona euro in prezent, din cauza conflictelor recente din Grecia, dar si a crizei datoriilor cu care se confrunta tari precum Italia, Irlanda, Portugalia sau SUA, determina institutiile financiare sa fie mai atente cu strategiile, respectiv cu clientii pe care ii au pentru a preintampina un eventual

Conjunctura tensionata in care se afla statele din zona euro in prezent, din cauza conflictelor recente din Grecia, dar si a crizei datoriilor cu care se confrunta tari precum Italia, Irlanda, Portugalia sau SUA, determina institutiile financiare sa fie mai atente cu strategiile, respectiv cu clientii pe care ii au pentru a preintampina un eventual esec bancar.Oficialii BNR sustin ca Romania nu are de ce sa se ingrijoreze cu privire la eventuale falimente bancare, nici macar in cazul institutiilor de credit cu capital grecesc.

“Probabilitatea ca o banca din Romania sa dea faliment este zero. Rata de solvabilitate a bancilor cu capital grecesc, prezente in Romania este de aproximativ 15,7%, in timp ce o rata normala se situeaza intre 8 si 10%. Deci nu se poate pune problema ca aceste institutii financiare sa intre in faliment. Exte exclus asa ceva”, a spus pentru incont.ro, purtatorul de cuvant al Bancii Nationale Romane, Mugur Stet.

„Bancile care intampina probleme isi vand din participatii. Asa au patruns pe piata romaneasca alte institutii mai mici, prin cumpararea de participatii”, a adaugat oficialul BNR.

 

Ce spun si alti economisti
 
„Toate bancile din Romania sunt solide, iar atata timp cat va exista capitalul necesar, nici o institutie financiara nu va avea de suferit”, sustine si Arin Stanescu, Presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa UNPIR.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos