Ce se va intampla cu BCR si Raiffeisen Romania

Ce se va intampla cu BCR si Raiffeisen Romania

Saptamana nu a inceput bine pentru bancile din Europa de Est deci si pentru bancherii din Romania! Banca cetrala a Austriei rea ca bancile din aceasta tara sa-si reduca liniile de finantare oferite subsidiarelor lor din regiune. Si parca nu era indeajuns, aflam ca o banca de top din Romania ar putea "sa-si stranga lucrurile

Saptamana nu a inceput bine pentru bancile din Europa de Est deci si pentru bancherii din Romania! Banca cetrala a Austriei rea ca bancile din aceasta tara sa-si reduca liniile de finantare oferite subsidiarelor lor din regiune. Si parca nu era indeajuns, aflam ca o banca de top din Romania ar putea "sa-si stranga lucrurile si sa plece acasa". Sefului Raiffeisen, una dintre cele mai puternice banci austriece prezente pe piata romaneasca. Herbert Stepic, CEO al grupului bancar, a afirmat ca banca nu va ramane pe toate pietele din Est pe care activeaza in prezent. „Este posibil ca in viitor sa ne retragem de pe o piata sau alta", a spus Stepic, care insa a asigurat UNgaria ca nu e pe "lista neagrsa".

Ce se va intampla cu BCR si Raiffeisen Romania

Ce faceau bancherii de la BCR si Raiffeisen in timpul acestor declaratii -soc? Se straduiau sa calmeze pietele, jurnalistii panicati si clientii care se vedeau fara… prietena banca!
 

Steven van Gro­ningen, sefl din Romania al Raiffeisen, dadea asigurari ca sugestia bancii centrale de la Viena nu va afecta, „la prima vedere", filiala locala. „Este vorba mai mult despre speculatii. E doar un comunicat de presa de o pagina cu un continut evaziv. La prima vedere, din punctul de vedere al bancii noastre, nu va fi nicio consecinta pentru Romania", a aratat van Groningen.

 

Bruynseels, BCR: Problema este cum vom gestiona noi situatia

Reprezentantul unei alte mari banci austriece, Dominic Bruynseels, CEO al BCR din grupul Erste, a recunoscut ca exista o mare presiune din partea bancilor-mama asupra filialelor locale. „Problema este cum vom gestiona noi situatia, pentru ca banca-mama va continua sa sustina subsidiara locala, insa noi, cei de aici, va trebui sa vedem cum vor fi folositi banii", a precizat seful de la BCR.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos