Ce pregatesc bancile pentru a nu mai fi executat silit

Ce pregatesc bancile pentru a nu mai fi executat silit

Mii de anunturi cu licitatii pentru case si apartamente tapeteaza peretii primariilor. Deocamdata multi se intereseaza, putini cumpara, desi preturile pot fi tentante. Pe piata din toata tara sunt blocate proprietati de aproape 3,5 miliarde de euro. Prima licitatie incepe de la pretul pietei, stabilit dupa o evaluare comandata de banca. Daca nu se prezinta

Mii de anunturi cu licitatii pentru case si apartamente tapeteaza peretii primariilor. Deocamdata multi se intereseaza, putini cumpara, desi preturile pot fi tentante. Pe piata din toata tara sunt blocate proprietati de aproape 3,5 miliarde de euro. Prima licitatie incepe de la pretul pietei, stabilit dupa o evaluare comandata de banca. Daca nu se prezinta nimeni, la a doua licitatie pretul de strigare scade conform legii, cu 25%. De la a treia licitatie, se vinde cui da mai mult, fara limita minima. Banca poate cere doar suma ce trebuie recuperata, adica si 10.000 de euro, cum se intampla pentru un apartament de 2 camere de langa Circ. Chiar si asa, vanzarile prin licitatii sunt putine, societatile bancare au un stoc urias de locuinte de pe urma rau platnicilor si pregatesc solutii de compromis.

"Pregatim doua produse, unul ar fi schimbarea activului mai mare cu un credit mare pentru unul mai mic si mai ieftin si al doilea ar fi o forma de inchiriere", potrivt  Senur Asim, reprezentantul unei banci, citat de Pro TV.

In primul caz datornicul ramane cu o rata mai mica dar se muta la mai putine camere, in al doilea, rata se transforma intr-o chirie catre banca.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos