Ce pot sa fac cand nu indeplinesc toate conditiile unui credit pentru locuinta?

Ce pot sa fac cand nu indeplinesc toate conditiile unui credit pentru locuinta?

Aceasta este o dilema cu care se confrunta multe persoane care isi doresc o locuinta achizitionata cu ajutorul unui credit ipotecar, pentru ca exista anumite conditii impuse de legislatia in domeniu sau de politica bancii sau a institutiei de creditare, care ii impiedica sa acceseze un imprumut. Aspecte care la prima vedere pot fi conditii

Aceasta este o dilema cu care se confrunta multe persoane care isi doresc o locuinta achizitionata cu ajutorul unui credit ipotecar, pentru ca exista anumite conditii impuse de legislatia in domeniu sau de politica bancii sau a institutiei de creditare, care ii impiedica sa acceseze un imprumut. Aspecte care la prima vedere pot fi conditii de netrecut, au si solutii, dar acestea se pot oferi in functie de specificul situatiei … clientului si/sau de flexibilitatea institutiei de creditare. Va oferim cateva solutii, identificate de specialistii de la societatea de credit ipotecar, Domenia Credit.

Nu am avans.

In cazul achizitiei unei locuinte, solicitantul de credit trebuie sa contribuie cu minim 25% din valoarea imobilului. Daca persoana sau familia respectiva nu dispune de acesti bani, are urmatoarele posibilitati: sa apeleze la un credit punte sau la un alt imprumut de nevoi. Ce este creditul punte? Este un imprumut pe termen scurt, ce poate tine loc de avans acelor clienti care se califica la un credit ipotecar dar nu dispun de avansul necesar achizitionarii sau chiar si construirii unui imobil, dar au o proprietate imobiliara, apartament sau casa, pe care intentioneaza sa o vanda ulterior pentru a constitui acest avans. Ce avantaje ofera aceasta finantare temporara? In primul rand, clientul nu este presat sa-si vanda imobilul pe care-l are in prezent in proprietate pentru a-si achizitiona sau construi un nou imobil cu destinatia de locuinta, avand la dispozitie o perioada de pana la un an pentru a realiza vanzarea, perioada de timp ce-i asigura controlul tranzactiei in principal din punct de vedere al pretului. In plus, se elimina riscul clientului de a ramane fara locuinta in perioada dintre cele doua tranzactii, respectiv de vanzare a actualului imobil detinut in proprietate si achizitionare a noului imobil dorit, sau de finalizare a constructiei. De asemenea se elimina stresul legat de obligativitatea corelarii in timp a celor doua tranzactii, vanzarea si respectiv cumpararea/finalizarea locuintei. Acest credit punte poate fi o solutie pentru cei care doresc sa se mute dintr-o locuinta mai mica intr-una mai mare, fie ca doresc sa o cumpere, fie ca o construiesc sau, de asemenea, poate fi un ajutor in cazul a doua familii care impart aceeasi unitate locativa, si care sunt eligibile la un credit ipotecar si doresc sa-si achizitioneze fiecare propria locuinta. Mai multe detalii pentru cazuri specifice fiecaruia se pot obtine de la institutiile care ofera acest produs financiar. In situatia in care nu exista un imobil care sa fie pus in vanzare, avansul poate fi constituit printr-un imprumut de la rude, prieteni, sau o banca (un credit de nevoi personale), dar acest imprumut va fi luat in calcul in analiza financiara a clientului, deoarece acesta se poate expune riscului de a ajunge in imposibilitatea de plata a celor doua imprumuturi (avansul, respectiv creditul ipotecar).

Nu suntem casatoriti.

Dar dorim sa locuim impreuna! Exista institutii care cumuleaza veniturile a doua persoane necasatorite, in vederea acordarii unui credit ipotecar. In astfel de situatii imobilul achizitionat va fi proprietatea ambilor solicitanti. In functie de situatia specifica fiecarui aplicant pentru un credit ipotecar, se pot lua in calcul si veniturile parintilor. Si in acest caz, exista posibilitatea ca in situatia in care solicitantul urmeaza sa locuiasca impreuna cu parintii in noul imobil achizitionat prin credit, sa se poata cumula veniturile tuturor membrilor familiei (parinti si copii).

Nu am contract de munca pe perioada nedeterminata. Nu am venituri fixe. Am venituri numai din propria afacere.

Si persoanele care au contracte de munca pe perioada determinata pot obtine imprumuturi, in functie de flexibilitatea si modul de calcul al veniturilor din cadrul fiecarei institutii de creditare. In cazul veniturilor variabile, cum ar fi de pilda un solicitant ce obtine venituri fluctuante din prime, comisioane, ore suplimentare etc , exista institutii care vor lua in calcul o medie a acestor venituri pe o perioada relevanta de timp, de regula 12 luni. Veniturile din dividende se iau in calcul partial sau chiar si total, in functie de afacerea desfasurata si istoricul ei.

Lucrez in strainatate.

Si aceste persoane pot aplica pentru un imprumut ipotecar. Exista institutii unde o parte din documentele necesare intocmirii dosarului de credit pot fi puse la dispozitie in format electronic, urmand a fi comunicate in original ulterior. Acest lucru face ca procesul de creditare sa se deruleze mai rapid. Amanunte specifice pentru astfel de cazuri le puteti obtine de la institutiile care acorda credite ipotecare si acelora care lucreaza in strainatate. In prezent, atat oferta de credite pentru locuinte, cat si conditiile de acordare a acestora sunt foarte variate. Indiferent cat de complexa este situatia in care va aflati, informati-va despre toate ofertele de creditare, pentru ca este foarte posibil sa existe si solutia de care aveti nevoie.

Redactia BankingNews
redactia@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos