credius.ro

Ce beneficii aduc cardurile pentru studenti

30 septembrie 2008

Pentru a atrage noi clienti din randul tinerilor, unele institutii financiare au creat produse destinate acestei categorii de presoane. Spre deosebire de produsele clasice, cele care se adreseaza studentilor sau liceenilor vin cu anumite facilitati, cum ar fi eliminarea comisioanelor de acordare, de retragere numerar sau a tuturor comisioanelor, asa cum este cazul ING. Banca a lansat recent, sub sigla Visa Electron, un card pentru studenti, denumit ING Card Student. Principalul avantaj al cardului este faptul ca functioneaza ca un cont de economii, deoarece banca acorda o dobanda de 8,25% pe an, incepand de la primul leu, pentru suma detinuta pe card. Printre institutiile de credit care au in portofoliu produse destinate studentilor se numara BRD, BCR si Banca Transilvania.

Cardul de la ING se adreseaza studentilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani, care urmeaza cursuri de zi in una din institutiile de invatamant superior. Banca nu percepe comisioane de administrare si operationale. Beneficiarii trebuie sa plateasca doar in cazul in care efectueaza retrageri de numerar de la ATM-urile altor banci, comisionul fiind de 0,5%+ 2,5 lei. De asemenea, studentii sunt scutiti de comision pentru tranzactiile online sau la comercianti, atat in tara cat si strainatate. Optional, ING ofera un card gratis pe care il poate folosi o alta persoana pentru a alimenta contul, in zonele special amenajate de self-banking. Acesta va avea doar drept de depunere, fara a avea acces la informatii despre cont. Totodata, studentii pot beneficia gratuit de serviciul de internet banking, prin care pot plati  facturi si isi pot verifica contul. Pentru a beneficia de acest produs, tinerii au nevoie doar de cartea de indentitate si de carnet de student, legitimatie, sau adeverinta de student.

Francezii de la BRD ofera tinerilor cardurile ISIC si Cardul 10. Cardul ISIC este un card de debit in lei, emis sub sigla Visa, fiind destinat doar studentilor la zi. Cardul poate fi folosit atat in tara, cat si peste hotare, nefiind percepute comisioane pentru plata la comercianti. Totodata, beneficiarii cardului sunt scutiti de comisioanele de emitere sau la plata facturilor Orange, Vodafone si Romtelecom la bancomatele bancii. De asemenea, cei care beneficiaza de bursa pot primi banii direct in cont. Un alt avantaj al acestui produs este si faptul ca studentii au peste 1.200 de reduceri in Romania si alte 35.000 in intreaga lume, la magazine restaurante, transport, cazare sau divertisment. Spre deosebire de cadrul de la ING, cel de la BRD nu este lipsit in totalitate de costuri. Astfel, clientii vor trebui sa plateasca anual 6 lei pentru administrarea cardului. Pentru retragerile de la ATM-urile proprii, banca percepe un comision de 0,1%, minim 0,2 lei, iar de la alte banci de 0,5+2,5 lei. In strainatate comisionul de retragere a numerarului este de 1%+10 lei. De asemenea, pentru inlocuirea cardului, taxa perceputa este de 10 lei. Pentru obtinerea cardurilor este necesara o poza tip buletin, carnetul de student, valabil pe anul in curs si actul de identitate.

Cardul 10 de la BRD, emis sub sigla Visa Electron, se adreseaza tinerilor care au implinit varsta de 18 ani si sunt inscrisi la liceu, sau facultate. Este un card in lei, care poate fi folosit atat in tara, cat si in strainatate, tinerii avand posibilitatea sa-si primeasca bursa sau abonamentele direct pe card. Si in acest caz banca nu percepe comision de emitere, pentru plata la comercianti sau pentru plata facturilor Orange, Vodafone si Romtelecom la ATM-urile proprii. Costurile pe care le suporta beneficiarul acestui card sunt identice cu cele ale Cardului ISIC. Pentru a beneficia de acest produs trebuie sa prezentati buletinul si carnetul de student.

Cel mai mare jucator din sistem, BCR ofera tinerilor cardul de debit in lei BCR Visa Electron Euro<26, emis sub sigla VISA si EYCA (European Youth Card Association). Pentru a obtine un astfel de card, studentii  trebuie sa aiba intre 18 si 30 de ani si sa urmeze cursuri de zi in cadrul unei institutii de invatamant superior. Spre deosebire de un card de debit clasic, acest produs are cateva facilitati in plus, precum: reduceri de pret la achizitionarea de bunuri/servicii in baza contractelor incheiate, ridicarea de numerar de la ATM-urile BCR, fara comision. De asemenea, beneficiarii isi pot  reincarca cartelelele de telefon mobil de la Vodafone, fara sa plateasca comision, fiind scutiti de costuri si la plata facturilor curente de utilitati si servicii la bancomatele bancii. In plus, acestia primesc si o asigurare medicala de calatorie in strainatate, fara costuri suplimentare. Suma minima necesara pentru deschiderea contului de card este de 10 lei, iar comisionul de emitere card este zero. Comisionul de  administrare a contului este de 1,75 lei, iar cel de eliberare a numerarului la ghiseele BCR este 0,4%, minim 3 lei. Banca percepe un comision de 0,5%+2,5 lei, pentru retragerile de numerar la ATM-urile altor banci. Pentru a beneficia de acest card trebuie sa va prezentati la banca cu un act de identitate si un document din care sa reiasa ca sunteti student la zi.

Si Banca Transilvania detine in portofoliul un cardur destinat tinerilor - Visa Electron Euro<26. Produsul este un card de debit in lei, cu utilizare internationala in regim co-branded, fiind lansat in parteneriat cu Euro<26 Romania. Cardul este destinat tuturor tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 25 ani, in special studentilor. Posesorii lui beneficiaza de un sir de reduceri in reteaua Euro 26, in Europa si in Romania. De asemenea, ei au posibilitatea sa-si achite facturile telefonice Orange, Vodafone, Zapp direct de la bancomatele bancii, fara a li se percepe comision. In plus, ei primesc o asigurare medicala de calatorie gratuita oferita de BT Asigurari. Banca nu percepe comision de retragere a numerarului de la propriile ATM-uri, iar retragerile de la bancomatele altor banci au comisioane de 2,5 lei plus 0,5% in tara si de 1,5 lei plus 5 %, in strainatate. Cardul este emis gratuit, banca percepe un comision de administrare anual in valoare de 5 lei, acelasi comison fiind perceput si in cazul in care beneficiarul decide sa-si inchida cardul.

Ludmila Cucia

 

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro