Ce banci sunt performere in Prima Casa 2, la final de an. Si codasele

Ce banci sunt performere in Prima Casa 2, la final de an. Si codasele

Bancile au avut de pierdut clienti, comisioane (unele!), cote de piata, locuri in top… profituri. Insa, nimeni nu se gandea ca acestea sa inregistreze scaderi consistente si acolo unde statul dadea o mana de ajutor. Potrivit unei analize ZF, scaderea cererii pentru credite ipotecare prin Prima Casa in a doua jumatate a anului trecut nu

Bancile au avut de pierdut clienti, comisioane (unele!), cote de piata, locuri in top… profituri. Insa, nimeni nu se gandea ca acestea sa inregistreze scaderi consistente si acolo unde statul dadea o mana de ajutor. Potrivit unei analize ZF, scaderea cererii pentru credite ipotecare prin Prima Casa in a doua jumatate a anului trecut nu a afectat toate bancile care au participat la schema de garantare, insa le-a afectat pe cele mai mari si mai impunatoare din piata. Elenii au fost cei mai activi pe acest segment. Astfel, Alpha Bank si Banca Romaneasca s-au mentinut intre primele cinci institutii de credit dupa valoarea finantarilor acordate, in timp ce Bancpost si-a triplat valoarea creditelor acordate, pana la 17,9 milioane de euro. Finantarile acordate de Emporiki au crescut de aproape sapte ori fata de prima etapa a programului, banca epuizand intregul plafon alocat pentru 2010, de 6,47 milioane de euro, potrivit ZF.

Portughezii de la Millennium Bank, au acordat in 2010 credite in valoare de 22,5 milioane de euro prin Prima casa, in crestere cu 10% fata de anul anterior.

Leumi, o banca de talie redusa cu actionariat israelian, a dat anul trecut credite cu o valoare cu 30% mai mica decat in 2009, dar si-a epuizat intregul plafon alocat de 2,5 mil. euro.

Primii bancheri, codasi

Cele mai afectate de scaderea cererii au fost bancile mari, BCR si BRD, care au dat anul trecut finantari cu o valoare de trei-patru ori mai mica decat in editia din 2009, mai precizeaza analiza.

 

Ana Roman

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos