Ce banci parasesc Romania

Ce banci parasesc Romania

Prea multi bancheri se bat pe o piata prea mica, dar aproape nimeni nu reuseste sa convinga prin servicii noi, adaptate crizei. Inca de la inceputul crizei a devenit clar ca o parte din banci se vor retrage, fie din cauza politicii gurpurilor mama fie din cauza pierderilor. Anul trecut, dintre cele 42 de banci

Prea multi bancheri se bat pe o piata prea mica, dar aproape nimeni nu reuseste sa convinga prin servicii noi, adaptate crizei. Inca de la inceputul crizei a devenit clar ca o parte din banci se vor retrage, fie din cauza politicii gurpurilor mama fie din cauza pierderilor. Anul trecut, dintre cele 42 de banci doar jumatate au reusit sa obtina profit iar sistemul bancar per ansamblu a trecut pe pierdere neta pentru prima data dupa 1999, potriit Romania Libera. Anul acesta nu pare sa ofere perspective mai bune, iar termenele asumate pentru vânzare se apropie. insa cumparatorii au intârziat sa se arate sau au oferit preturi mult sub cele la care sperau vânzatorii.

Banca Nationala insista ca nici o banca nu va pleca de tot ci doar isi va schimba actionarii. Pâna acum, cinci banci au dezvaluit oficial ca sunt in cautare de cumparatori. Volksbank este singura subsidiara straina ramasa in portofoliul bancii austriece, dupa ce luna trecuta banca ruseasca Sberbank a cumparat operatiunile din Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Serbia, Croatia, Bosnia-Hertegovina si Ucraina.

 

Citeste mai mult pe România libera

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos