Ce banci ofera posibilitatea reincarcarii creditelor

Ce banci ofera posibilitatea reincarcarii creditelor

Persoanele care prefera flexibilitatea in administrarea finantelor pot opta pentru varianta de credit cu posibilitatea de reincarcare. Chiar daca acest tip de produs este oferit in majoritatea cazurilor intreprinzatorilor, exista si banci care acorda credite revolving si persoanelor fizice. Caracteristicile acestui produs sunt asemanatoare cu cele ale unui card de credit, deoarece optiunea de reincarcare

Persoanele care prefera flexibilitatea in administrarea finantelor pot opta pentru varianta de credit cu posibilitatea de reincarcare. Chiar daca acest tip de produs este oferit in majoritatea cazurilor intreprinzatorilor, exista si banci care acorda credite revolving si persoanelor fizice. Caracteristicile acestui produs sunt asemanatoare cu cele ale unui card de credit, deoarece optiunea de reincarcare ii ofera clientului posibilitatea de a obtine noi finantari, pe masura rambursarii creditului initial. In plus acest tip de imprumut este avantajos prin faptul ca banca acorda banii fara sa mai intocmeasca un nou dosar de credit si fara a percepe comision de acordare. BCR, BRD, Alpha Bank si Banca Transilvania sunt printre institutiile de credit care acorda persoanelor fizice imprumuturi de nevoi personale cu optiunea de reincarcare, astfel incat acestia pot valorifica oportunitatile sau proiectele personale, aparute pe parcursul derularii creditului initial.

Alpha Bank ofera clientilor sai creditele Alpha Open si Alpha 4All, care functioneaza in regim revolving. Creditele pot fi contractate in lei, euro sau dolari, pe o perioada de 30 si respectiv 10 ani. In cazul Alpha Open, banca acorda pana la 500.000 de euro, sau echivalentrul in celelalte monede, oferind clientului posibilitatea de a retrage suma aprobata oricand doreste pe parcursul unui an, in maxim 4 transe, cu conditia ca prima transa sa reprezinte minim 50% din valoarea creditului. De asemenea, clientul poate alege sa beneficieze de o perioada de gratie de  6 luni la capital. Cei care vor sa contracteze un credit Alpha 4All, pot obtine pana la 30.000 de euro sau echivalentul lor.

In ambele cazuri clientul are optiunea de reincarcare a creditului, cu conditia ca soldul creditului impreuna cu suma reincarcata sa nu depaseasca valoarea creditului initial, fiind scutit de plata comisionului de acordare. Suma minima de reincarcare este de 500 euro pentru creditul Alpha 4All si de 1.000 pentru Alpha Open. Totodata, exista 2 variante de reincarcare a creditului, mentinand aceeasi rata lunara si prelungind perioada de rambursare sau modificand rata lunara si mentinand, reducand sau prelungind perioada de rambursare. In plus, acesta beneficiaza de un card de credit, AlphaCard VISA Credit, fara a plati taxa de emitere si taxa anuala in primul an, precum si de reduceri si facilitati la magazinele partenere prin intermediul cardului netranzactional Alpha Club. Acest card este oferit gratuit daca suma imprumutului depaseste 30.000 euro. De asemenea, clientul are acces la serviciul de Internet Banking al bancii, fara abonament sau taxa de conectare, beneficiind de comisioane mai mici cu 35% decat la ghiseu.

BRD are in portofoliul creditul de nevoi personale nenominalizate, garantat cu ipoteca, denumit “Expresso Non-Stop”. Acesta poate fi acordat atat in lei, cat si in euro, pe o perioada maxima de 25 de ani. Valoarea maxima a imprumutului poate ajunge pana la 100.000 de euro sau 360.000 lei. Optiunea de reincarcare ii ofera clientului posibilitatea de a obtine, dupa numai un an de la acordarea creditului initial, noi imprumuturi, de cite ori are nevoie. In plus, pentru creditele reincarcate nu se percepe comision la acordare. Finantarile ulterioare se acorda in baza aceleiasi garantii ca si creditul initial. Banca percepe un comision de acordare de 1%, minim 800 de lei, in cazul in care imprumutul este contractat in lei si de 1,8%, minim 200 de Euro, cand acesta opteaza pentru valuta. Comisionul de administrare lunara este de 0,05% la lei si de 0,10% la euro, iar cel de rambursare anticipata este de 3%. 

Produsele oferite de Banca Transilvania si BCR functioneaza in regim revolving numai in primii ani de creditare. BCR acorda Creditul MaxiPlus, care poate fi contractat pe o perioada maxima de 20 de ani. Imprumutul poate ajunge pana la 150.000 euro, sau echivalentul in lei, sau dolari. In limita plafonului aprobat de catre banca, in primii 5 ani  pot fi efectuate retrageri de numerar sau rambursari multiple. In aceasta perioada clientul va putea achita doar dobanda si comisioanele aferente. Dupa epuizarea acestei perioade acesta  va trebui sa  ramburseze suma datorata. La solicitarea clientului, perioada de tragere din credit se poate prelungi cu inca cinci ani, cu respectarea unor conditii, printre care si capacitatea de rambursare. In cadrul perioadei de cinci ani (sau 10 ani in cazul prelungirii), daca beneficiarul ramburseaza, partial sau integral, suma imprumutata, el poate face noi trageri in limita soldului disponibil in contul de credit. Comisionul de acordare este de 1,3% din imprumut, iar cel de administrare este de 0,05%. Comisionul de rambursare anticipata este de 4,5% in primii 3 ani, fiind redus pana la 2% daca imprumutul va fi rambursat peste 10 ani. Cei care primesc salariul pe un card BCR pot beneficia de o dobanda mai mica cu 0,4 puncte procentuale decat dobanda standard. 

Banca Transilvania ofera o perioada de creditare in acest sistem de pana la 3 ani, timp in care nu exista obligatia platii dobanzii, ci doar a unui comision lunar de administrare, stabilit in functie de rulajul efectuat in ultima zi a lunii.La finalul acestei perioade, creditul va fi prelungit automat cu inca 10 ani si se va transforma automat in credit cu anuitate, respecatnd conditiile acestui produs. Suma maxima care poate fi contractata este de 10.000 euro, sau echivalentul in lei. Comisionul de acordare este de 2% din valoarea creditului, daca este platit la acordare, sau de 4% daca este inclus in credit. Comisionul lunar de administrare este de 1.25% din valoarea creditului aprobat, daca in ultima zi lucratoare a lunii se realizeaza un rulaj de minim 7% din suma acordata. Spre deosebire de celelalte institutii de credit Banca Transilvania nu percepe comision daca imprumutul este rambursat anticipat.

Ludmila Cucia

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos