Ce banci angajeaza si ce posturi mai sunt vacante

Ce banci angajeaza si ce posturi mai sunt vacante

Piata muncii din sistemul bancar da semne ca s-a dezmortit, dupa un an – 2009 – caracterizat mai mult de restructurari si concedii fara plata. Chiar si asa, campaniile de recrutare sustinute de bancile autohtone nu mai au anvergura perioadei 2006-2008. Impactul crizei financiare asupra domeniului de profil a modificat radical prioritatile institutiilor de credit,

Piata muncii din sistemul bancar da semne ca s-a dezmortit, dupa un an – 2009 – caracterizat mai mult de restructurari si concedii fara plata. Chiar si asa, campaniile de recrutare sustinute de bancile autohtone nu mai au anvergura perioadei 2006-2008. Impactul crizei financiare asupra domeniului de profil a modificat radical prioritatile institutiilor de credit, care cauta acum personal cu precadere pentru departamentele de recuperare imprumuturi, juridic, audit, resurse umane si IT. Aceasta tendinta s-a mentinut de la inceputul anului trecut si poate fi observata cu usurinta analizand campaniile de recrutare online disponibile pe cele mai importante site-uri de joburi: www.ejobs.ro si www.bestjobs.ro. Cum numarul intarzierilor la plata a crescut ingrijorator incepand cu toamna anului 2008, institutiile de credit isi iau masuri de siguranta, pregatindu-se pentru ce este mai rau. Faptul ca executorul bancar devine o piesa importanta in structura unei banci o arata numarul tot mai mare de asemenea posturi scoase la concurs de BRD, Piraeus Bank, ProCredit Bank, Banca Romaneasca si Romanian International Bank. Alaturi de intarirea departamentelor juridice in vederea executarii silite a clientilor, institutiile de credit isi indreapta atentia si spre constituirea sau dezvoltarea unor echipe de ofiteri, care au ca scop monitorizarea atenta a debitorilor.

Spre exemplu, ING Bank si Raiffeisen Bank vor sa angajeze ofiteri colectare credite. Aceste persoane vor urmari portofoliul de credite restante, contactand clientii respectivi pentru recuperarea ratelor neachitate, vor intocmi si transmite catre executorii bancari documentatia necesara pentru initierea procedurilor legale de recuperare si vor efectua operatiunile contabile de radiere din evidentele bancii a sumelor nerecuperate pentru clientii pentru care s-a aprobat radierea. Si pentru activitatea de audit exista locuri disponibile in cadrul Bancpost, Credit Europe Bank, Intesa SanPaolo Bank si UniCredit Tiriac Bank. De asemenea, bancile au disponibile pozitii in cadrul departamentelor de resurse umane, UniCredit Tiriac Bank si ING Bank scotand la concurs trei asemenea posturi. Detalii despre joburile disponibile in cadrul bancilor autohtone si despre conditiile de angajare gasiti pe www.ejobs.ro si www.bestjobs.ro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos