Ce banci acorda credite romanilor care lucreaza in strainate

Ce banci acorda credite romanilor care lucreaza in strainate

Pentru ca numarul romanilor care muncesc peste hotare este destul de mare, bancile s-au gindit sa acorde imprumuturi si acestei categorii de persoane. Unele institutii de credit au lansat produse dedicate acestui segment, iar altele permit accesarea produselor standard, existente in portofoliul lor. Conditia este, insa, ca persoanele care vor sa contracteze un imprumut de

Pentru ca numarul romanilor care muncesc peste hotare este destul de mare, bancile s-au gindit sa acorde imprumuturi si acestei categorii de persoane. Unele institutii de credit au lansat produse dedicate acestui segment, iar altele permit accesarea produselor standard, existente in portofoliul lor. Conditia este, insa, ca persoanele care vor sa contracteze un imprumut de la banci trebuie sa lucreze cu forme legale in strainatate. De regula, bancile acorda acestor persoane doar credite imobiliare sau credite de nevoi personale cu ipoteca. Perioada maxima de creditare poate ajunge pana la 40 de ani, iar suma maxima contractata pana la 500 de mii de euro. Romanii interesati sa-si cumpere sau sa construiasca o casa in tara trebuie sa se grabeasca, pentru ca a mai ramas aproximativ o luna pana la intrarea in vigoare a noului regulament BNR, cand bancile vor fi nevoite sa reduca gradul maxim de indatorare, iar sumele contractate vor fi micsorate considerabil.

Una dintre bancile care are in portofoliu produse dedicate persoanelor care muncesc in strainatete este Banca Transilvania. Banca acorda credite de nevoi personale cu ipoteca si ipotecare pe o perioada maxima de 30 de ani, iar suma maxima contractata poate fi de 250 mii euro, ori echivalentul in lei sau dolari. Gradul maxim de indatorare este de 70% din venitul familiei. In plus, banca nu solicita avans. In cazul in care beneficiarul este angajat pe o perioada determinata, contractul de munca trebuie sa fie incheiat pe o perioada de minim 1 an, iar la data solicitarii creditului sa mai fie valabil cel putin 2 luni. De asemenea, el nu trebuie sa aiba o varsta mai mare de 70 de ani la sfarsitul perioadei de creditare. Imprumutul poate fi rambursat anticipat  fara achitarea vreunui comision. Clientii isi pot achita ratele direct in contul curent al bancii.
 
BRD ofera romanilor din strainatate creditul imobiliar Habitat Plus Dedicat, in lei sau euro pe o perioada maxima de 30 de ani, care poate ajunge pana la 100% din valoarea investitiei si cu grad de indatorare de pana la 70%. Beneficiarul trebuie sa aiba o vechime de minim un 1 an la actualul loc de munca, sau o vechime de 6 luni si 2 ani de activitate in campul muncii. Avansul solicitat de banca poate ajunge pana la 20%, in functie de valoarea imprumutata. Rambursarea poate fi facuta in rate constante sau descrescatoare, cat si anticipat, percepansu-se un comision de 3%, atat la lei cat si la euro.

Totodata, banca acorda si creditul de nevoi personale cu garantii Expresso NonStop, pe o perioada maxima de 25 ani. Creditul poate fi contractat, de asemenea, in lei si in euro, valoarea acestuia ajungand pana la 100 mii euro sau echivalentul in lei. Transferurile pot fi facute direct in contul curent deschis la BRD, sau prin utilizarea serviciului de internet banking – BRD Net. Cei aflati in Spania sau in Franta, au posibilitatea achitrii ratelor prin intermediul serviciilor de transfer dedicate "La Caixa"(Spania) si "i-Transfert"(Franta).

Romanii care muncesc in Italia pot contracta si “Creditul fara frontiere” de la Banca Italo Romena. Imprumuturile sunt acordate doar in euro, pe o perioada de 15 ani, iar suma maxima poate fi de 100 de mii de euro. Gradul maxim de indatorare ajunge pana la 75% din venituri, iar avansul pana la 25%. Beneficiarul nu trebuie sa aiba o varsta mai mare de 65 de ani la sfarsitul perioadei de creditare. Instrumentarea, analiza dosarului si acordarea imprumutului se face de catre banca-mama, Veneto Banca. Ratele pot fi  rambursate in Italia la Veneto Banca. Institutia percepe un comision de rambursare anticipata de aproximativ 2%.

Alpha Bank acorda imprumuturi romanilor aflati peste hotare, insa in acest caz nu vorbim despre un produs dedicat. Creditul Alpha Housing poate fi contractat atat de cetatenii romani rezidenti in tara, cat si de cei nerezidenti care lucreaza in strainatate in baza unui contract de munca legal cu o vechime de munca de minim un an. Creditul poate fi acordat in lei, euro sau dolari pe o perioada maxima de 30 de ani, suma fiind calculata in functie de veniturile solicitantului. Gradul de indatorare poate ajunge pana la 70% din veniturile nete ale familiei. Banca percepe un avans de 15% din pretul apartamentului sau casei ce urmeaza a fi achizitionata sau de 25% din pretul de achzitie a terenului. Beneficiarul trebuie sa aiba minim 21 de ani, iar creditul sa fie rambursat pana la implinirea varstei de 70 de ani. Rambursarea anticipata a creditului se face fara perceperea vreunui comision. 

Si Millennium Bank a luat in calcul aceasta categorie de clienti. Banca ofera cetatenilor aflati in strainatate posibilitatea contractarii creditelor ipotecare sau a celor de nevoi personale cu ipoteca, in lei, euro, dolari sau franci elvetieni. Suma maxima contractata poate fi de 500 de mii euro si respectiv 150 de mii de euro, sau echivalentul in celelalte monede. In cazul creditului ipotecar perioada de rambursare poate ajunge pana la 40 de ani, iar a celui de nevoi cu ipoteca pana la 30 de ani. Banca solicita un avans de minim15% pentru cumpararea unei locuinte, iar in cazul constructiei sau extinderii unei locuinte avansul este de 0%. Comisionul de rambursare anticipata este de 3%, daca creditul este achitat in primii 10 ani de la contractare si de 0% dupa aceasta perioada.

Este de mentionat faptul ca, in anumite cazuri, nu este necesara deplasarea in Romania pentru incheierea contractului de credit, deoarce clientii isi pot desemna un imputernicit care sa il reprezinte in relatia cu banca pe tot parcursul procesului de acordare si derulare a creditului.

Ludmila Cucia

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos