Ce bancheri vor conduce Becali Bank

Ce bancheri vor conduce Becali Bank

Finantatorul echipei Steaua, George Becali, este tot mai aproape de a-si implini visul de a infiinta o banca care sa-i poarte numele. Potrivit Ziarului Financiar, latifundiarul din Pipera a depus la BNR documentatia pentru infiintarea unei institutii de credit, care va avea capital social de 30 milioane euro. "Echipa de conducere e gata, am depus

Finantatorul echipei Steaua, George Becali, este tot mai aproape de a-si implini visul de a infiinta o banca care sa-i poarte numele. Potrivit Ziarului Financiar, latifundiarul din Pipera a depus la BNR documentatia pentru infiintarea unei institutii de credit, care va avea capital social de 30 milioane euro. "Echipa de conducere e gata, am depus documentele si sper ca intr-o luna si ceva sa primesc autorizatia ca pana la vara banca sa poata incepe sa lucreze. Va avea un capital social de 30 milioane de euro si se va numi Becali Bank, asa cum am anuntat", a precizat George Becali pentru Ziarul Financiar. Pentru proiectul noii banci, omul de afaceri a reusit sa stranga o echipa de bancheri cu experienta, care l-ar putea ajuta sa obtina autorizatia de functionare pregatind documentatia complexa ceruta de BNR: presedinte al Consiliului de Administratie va fi Gabriela Tudor, ca director executiv a ales-o pe Anca Soricut, iar ca vicepresedinte executiv pe Adrian Grigoriu. Gabriela Tudor si-a inceput cariera in anii ’70 lucrand pentru sucursala de la Londra a fostei Banci Romane de Comert Exterior. In 1971 absolvise Facultatea de Comert Exterior de la ASE, fiind colega de promotie cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR. Tudor a lucrat si in banca centrala, unde a fost director general responsabil cu operatiunile de piata si reglementarile valutare, apoi consilier al guvernatorului. Ulterior a fost vicepresedinte si prim-vicepresedinte al RoBank, iar din 2005 pana in 2007 vicepresedinte al Casei de Economii si Consemnatiuni. Anca Soricut a fost reprezentant in Romania al American Express Bank si a mai lucrat pentru Alpha Bank si UniCredit Bank. Adrian Grigoriu a fost angajat al Bancii Nationale, in Directia operatiuni de piata valutara, unde a ocupat pozitia de director adjunct. Mai multe despre planurile lui George Becali si ce sanse are Becali Bank de a obtine avizul BNR citeste pe www.zf.ro.

ANUNT IMPORTANT. In perioada 17 – 19 aprilie 2008, la Institutul Bancar Roman, va avea loc cea de-a doua editie a TARGULUI BANKINGJOBS. Evenimentul ofera tuturor celor care doresc sa se angajeze in domeniul bancar un bun prilej de a intra in contact direct cu specialistii de resurse umane ale institutiilor de credit. Alte detalii pe www.targulbankingjobs.ro .

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos