Ce banca aleg daca imi deschid o firma

Ce banca aleg daca imi deschid o firma

Unul din pasii necesari pe care trebuie sa-i urmezi atunci cand iti deschizi o afacere este acela de a-ti deschide un cont in banca. Pentru inceput aici va trebui sa-ti depui capitalul social. Insa rolul bancii nu se termina aici. Pe viitor vei apela frecvent la serviciile bancii deoarece nicio afacere legala nu se poate

Unul din pasii necesari pe care trebuie sa-i urmezi atunci cand iti deschizi o afacere este acela de a-ti deschide un cont in banca. Pentru inceput aici va trebui sa-ti depui capitalul social. Insa rolul bancii nu se termina aici. Pe viitor vei apela frecvent la serviciile bancii deoarece nicio afacere legala nu se poate desfasura in afara ei. Asa ca va trebui sa-ti alegi cu grija institutia bancara cu care vei colabora. In functie de acesta alegere iti vei manageriza mai bine sau mai slab timpul si banii.
Se cere, deci, o analiza serioasa a tuturor factorilor care vor influenta pe viitor din punct de vedere financiar afacerea ta.

Cat de repede ajung la banca

Chiar daca vei apela in mod frecvent la solutii de banca la distanta, inevitabil va trebui sa ajungi din cand in cand si la ghiseu. Asta implica un drum pana la acea filiala a bancii la care ti-ai deschis contul. O banca care are destul de multe filiale deschise iti ofera acest avantaj de a fi destul de aproape de sediul societatii tale si deci de a nu pierde foarte mult timp cu drumurile.  

Ce servicii poate oferi banca

Internet banking-ul si call center-ul operational sunt servicii extrem de utile. Bancile ofera aceste servicii la pachet sau separat. Cu cat sunt mai performante aceste servicii cu atat vei fi mai la curent cu starea conturilor tale, a tranzactiilor in curs de desfasurare si multe altele. Atuurile acestor servicii sunt simplitatea, comoditatea si costurile foarte scazute ale aplicatiilor vizate. Nu mai esti conditionat de orarul bancii pentru a efectua o operatiune sau pentru a vizualiza extrasele de cont, datele referitoare la soldul precedent, iar tranzactiile realizate prin aceste servicii beneficiaza de comisioane mai mici decat cele de la ghiseu.

Serviciul direct debit este o facilitate prin care platile care au caracter repetitiv, cum ar fi achitarea contravalorii unor rate, sau facturi pentru servicii si utilitati pot fi preluate de catre banca. Astfel se economiseste timp si se evita riscul de a nu plati la timp o factura catre furnizori. Pentru  a nu exista probleme, va trebui ca acel cont sa fie tot timpul alimentat astfel incat la data scadenta a facturilor sa existe fonduri suficiente pentru a acoperi valoarea facturilor emise de beneficiari.

Pentru cei care desfasoara activitati de import-export exista modalitati de decontare electronica a datoriilor vamale. In acest mod se simplifica procedurile de lucru cu Autoritatea Nationala a Vamilor, se reduce timpul care se aloca operatiunilor de vamuire deoarece acest serviciu permite transmiterea automata a informatiilor. Se pot efectua plati in favoarea unor birouri vamale din alte localitati, activitate care presupunea deplasarea in localitatea in care se afla respectivul birou vamal.

Cosmin Meleaca
cosmin.meleaca@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos