Ce afaceri mai detin bancherii

Ce afaceri mai detin bancherii

In timp ce „Intaiul Bancher al Tarii” mizeaza pe vinuri si proiecte rezidentiale, altii se axeaza pe consultanta sau constructii. Prosperitate este cuvantul de ordin in toate cazurile prezentate mai jos. Anul 2010 a fost unul bun pentru vinurile produse de Casa Isarescu, ce apartine Guveratorului Bancii Nationale a Românei, Mugur Isarescu. Cifra de afaceri

In timp ce „Intaiul Bancher al Tarii” mizeaza pe vinuri si proiecte rezidentiale, altii se axeaza pe consultanta sau constructii. Prosperitate este cuvantul de ordin in toate cazurile prezentate mai jos. Anul 2010 a fost unul bun pentru vinurile produse de Casa Isarescu, ce apartine Guveratorului Bancii Nationale a Românei, Mugur Isarescu. Cifra de afaceri a firmei SC MAR SRL din Dragasani a fost de 1,16 milioane lei, adica 278.000 euro, de la rezultatul de 755.673 lei (178.646 euro) inregistrat in anul 2009, potrivit informatiilor bilanturilor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP). De asemenea, atât profitul brut, cât si cel net, au inregistrat valori mai mult decât duble. Daca in 2009, profitul brut a fost de 307.553 (72.707 euro), anul trecut acesta a fost de 733.808 (174.716 euro). in ceea ce priveste profitul net, in 2009 acesta a fost de 258.281 lei (61.000 euro), in 2010 a crescut la 619.366 (147.468 euro). Numarul angajatilor s-a dublat, astfel ca in 2010, compania lui Mugur Isarescu a avut 10 angjati, fata de cei cinci din anul 2009. Podgoria Guvernatorului se afla la Dragasani, in orasul sau natal si se intinde pe o suprafata de 20 de ha.

Dominic Bruynseels, presedinte executiv al BCR – cea mai mare banca de pe piata, si-a infiintat o firma de consultanta in management denumita Ardora Enterprise. Activitatea principala specificata este de consultanta pentru afaceri si management. Bancherul este licentiat in istorie medievala si are un MBA la universitatea Henley (Marea Britanie), potrivit presei autohtone.

Actionarii Banca Transilvania pe care ii regasim si in managementul bancii dezvolta afaceri in industria carnii, constructii, dar si in industria vinurilor.

Dan Pascariu, fost CEO al Unicredit Tiriac, este unul dintre actionarii Romfelt Real Estate, un dezvoltator care construieste un proiect imobiliar de 40 de milioane de euro pe terenul unei fabrici de postavuri din Lacul Tei din Bucuresti. Pascariu mai dezvolta afaceri in industria constructiilor, fiind asociat cu Ion Ghica, fost presedinte al BCR si CEC in firma de constructii DLG Developments.A treia linie de business a lui Pascariu este axata pe cresterea porcilor, el fiind asociat cu Mihai Lungu, fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, in firma Mircris Heger, potrivit unei analize Financiarul.

Doua dintre figurile marcante ale lumii bancare, Nicolae Danila de la BCR si Bogdan Baltazar, mai sunt si acum in atentia bancherilor si jurnalistilor.

Bancherul Nicolae Danila, fost presedinte executiv al BCR, in prezent membru in Consiliul de Administratie al BNR, si-a sporit averea, cum era firesc, activele sale financiare ajungând la circa 20,8 mil. euro, potrivit declaratiei de avere din 26 octombrie, anul trecut. Pe lânga activele financiare, el detine impreuna cu sotia 6 imobile. Danila este si investitor la bursa, cu un portofoliu care include BRD, Banca Transilvania, OMV Petrom sau Oltchim si care era evaluat pe 21 octombrie la 404.203 lei.

In ce mai investesc bancherii?

In restaurante. Restaurantul bancherilor, adica Heritage, este condus de familia Patriciu, dar are ca actionari si fost bancheri. Din actionariatul Heritage fac parte, alaturi de compania DP Holding, controlata de familia Patriciu, care detine 30% din actiuni, si Dorin Gherman, fostul CEO al Rompetrol ( 48,77% din actiuni), Rasvan Radu (3,58%), Dan Pascariu (7,16%), Catrinel Ghetea (4,8%) si Marian Popa (5,69%), potrivit datelor de la Registrul Comertului.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos