Ce a facut BNR cu banii? Rezervele BNR mai mici cu jumatate de miliard de euro

Ce a facut BNR cu banii? Rezervele BNR mai mici cu jumatate de miliard de euro

Rezervele valutare la BNR au scazut in noiembrie cu 454 de milioane euro, de la 32,2 miliarde euro la 31,7 miliarde euro, intr-o perioada in care dealerii bancilor au suspectat frecvent banca centrala ca a intervenit pe piata valutara prin vanzari indirecte de euro pentru a sustine moneda nationala.   BNR a inregistrat in noiembrie

Rezervele valutare la BNR au scazut in noiembrie cu 454 de milioane euro, de la 32,2 miliarde euro la 31,7 miliarde euro, intr-o perioada in care dealerii bancilor au suspectat frecvent banca centrala ca a intervenit pe piata valutara prin vanzari indirecte de euro pentru a sustine moneda nationala.

 

BNR a inregistrat in noiembrie iesiri de la rezerva valutara de 1,55 miliarde euro, reprezentând, potrivit unui comunicat al bancii centrale, alimentarea contului Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

BNR nu publica detalii privind iesirile sau intrarile din rezervele valutare si nici date despre eventualele interventii pe pietele valutare, cu exceptia serviciului lunar al datoriei publice, anuntat in avans.

 

Intrebat la RealiateaTV cand a intervenit ultima oara Banca Nationala pe curs, Adrian Vasilescu, consilierul gvernatorului BNR, a declarat ca "asta e o chestiune care nu se discuta asa nici macar cu voce tare pe culoarele Bancii Nationale, d’apai la o emisiune unde ne aude toata tara!". "

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos