CC asteapta precizari cu privire la infuzia de capital de la CEC

Consiliul Concurentei anunta ca asteapta sa afle mai multe detalii referitoare la infuzia de capital primita de CEC din partea Ministerului Finantelor, precizand ca aceasta actiune poate fi considerata un ajutor de stat daca sumele provin de la bugetul de stat. "Pentru a incadra majorarea de capital in legislatia referitoare la ajutorul de stat trebuie

Consiliul Concurentei anunta ca asteapta sa afle mai multe detalii referitoare la infuzia de capital primita de CEC din partea Ministerului Finantelor, precizand ca aceasta actiune poate fi considerata un ajutor de stat daca sumele provin de la bugetul de stat.

"Pentru a incadra majorarea de capital in legislatia referitoare la ajutorul de stat trebuie cunoscute detalii privind modul in care s-a realizat actiunea. Acest lucru este necesar avand in vedere ca pentru a reprezenta ajutor de stat, infuzia de capital trebuie sa implice resurse de stat/bugetare", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei
Majorarea de capital prin reevaluarea patrimoniului nu implica renuntarea la venituri cuvenite bugetului de stat si prin urmare nu reprezinta ajutor de stat. De asemenea, capitalizarea unei parti a profitului nu implica elemente de ajutor de stat decat in situatia in care statul renunta la dividendele cuvenite bugetului de stat. Renuntarea la dividende exclude orice elemente de ajutor daca statul se comporta precum un investitor privat prudent", se mai arata in comunicatul Consiliului.

CEC a anuntat, miercuri, 3 ianuarie 2007, ca unicul sau actionar, Ministerul Finantelor Publice a virat 500 milioane lei (aproape 150 milioane euro) in contul bancii, majorand astfel capitalul social al CEC de la 149,7 milioane lei la 649,7 milioane lei.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos