credius.ro

Cautam 20.000 de consilieri pentru vanzari pensii private

3 martie 2007

"Firma serioasa, recrutam colaboratori pentru a face asigurari de viata, pensie facultativa sau alte tipuri de asigurari. Asiguram o salarizare avantajoasa. Cu seriozitate si putina munca se poate castiga un salariu motivant." Anunturi de acest gen prefigureaza o puternica emulatie pe piata fortei de munca din domeniul asigurarilor. Lansarea sistemului de pensii private obligatorii suscita interesul a tot mai multi operatori, care pentru a administra portofoliul de potentiali clienti sunt in cautare disperata de personal calificat.

Atragerea celor aproape 3,5 milioane de cetateni care vor adera la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) intr-o perioada de 4 luni, respectiv din august pana in noiembrie 2006 va necesita un efort urias pentru administratorii acestora.  Ei vor trebui sa abordeze toate aceste persoane intr-un interval foarte scurt. Cei 3,5 milioane reprezinta aproximativ toate persoanele cotizante la fondul de pensii de stat cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani. Aceasta estimare, in opinia oficialior ING Asigurari de Viata ii cuprinde si pe cei din categoria de varsta de 35-45 de ani, pentru care aderarea la pilon este facultativa si care reprezinta aproximativ jumatate din cele 3,5 milioane. Ei au fost inclusi in calcule deoarece in Polonia, lansarea fondurilor de pensii private obligatorii a avut un succes peste asteptari, atragand in sistem majoritatea contribuabililor eligibili.

Perioada foarte scurta de timp, volumul mare de potentiali clienti si concurenta puternica care se prefigureaza pe Pilonul II al pensiilor private obliga societatile sa puna in miscare o forta de vanzare impresionanta. Cel mai important asigurator din Romania, ING Asigurari de Viata estimeaza la 20.000 numarul de persoane de care va avea nevoie pentru a-si indeplini obiectivele pe piata pensiilor private. Societatea tinteste o cota de piata de 30% pe Pilonul II.

 „In Polonia, ING a avut nevoie de 40.000 de agenti de vanzari, pentru a atrage clienti in acest sistem. In Romania, tinand cont ca potentialul pietei este la jumatate, inseamna ca avem nevoie de 20.000 de persoane, dar nu avem inca cifrele finale. Dorim ca ING sa fie angajatorul preferat. Vrem sa fim recunoscuti ca un angajator de calitate.", a declarat Cornelia Coman, director general adjunct ING Asigurari de Viata.

Plecand de la aceste cifre - 20.000 de persoane pentru 30% din piata, inseamna ca trebuie sa ne asteptam la o invazie de agenti de asigurari. Toate acestea pe o piata a muncii caracterizata printr-un deficit de specialisti in domeniul asigurarilor. "Lipsa specialistilor in asigurari este clara, intrucat acestia nu vin dintr-o scoala cu pregatire in asigurari. Desi exista o specializare la ASE, multi dintre studenti nu percep inca asigurarile ca pe un domeniu interesant", aprecia Lidia Marin, manager resurse umane la Generali Romania, in Ziarul Financiar cu putin timp in urma. In aceste conditii, vom asista la o adevarata batalie pentru oameni in sectorul asigurarilor.

Cosmin Meleaca
[email protected]

 

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro