Cat va fi cursul la finalul anului 2012?

Cat va fi cursul la finalul anului 2012?

Anul trecut, leul s-a dovedit mult mai stabil decât celelalte monede din regiune, rezerva valutara a BNR de aproximativ 32 mld. euro permi­tând interventii lejere de temperare a presiunilor pe curs. Leul s-a depreciat in 2011 cu doar 0,8% fata de euro, cu 4,2% fata de dolar si cu 3,8% fata de francul elvetian.Ne asteptam

Anul trecut, leul s-a dovedit mult mai stabil decât celelalte monede din regiune, rezerva valutara a BNR de aproximativ 32 mld. euro permi­tând interventii lejere de temperare a presiunilor pe curs. Leul s-a depreciat in 2011 cu doar 0,8% fata de euro, cu 4,2% fata de dolar si cu 3,8% fata de francul elvetian.Ne asteptam la o depreciere foarte modesta fata de euro si probabil concentrata catre finalul anului pe fondul tensiunilor externe accentuate de incertitudinea obisnuita a unui an electoral. România a ajustat o parte notabila a dezechilibrelor sale, insa modelul sau de crestere economica continua sa para riscant cât timp tensiunile din zona euro persista", a comentat Vlad Muscalu, economist la ING Bank.

Prognozele ING Bank pentru finele anului sunt: 4,25 lei/ euro, aproape 3,3 lei/dolar si in jur de 3,4 lei/franc elvetian.

Nivelul cursului este destul de greu de suportat de catre cei care au luat credite in valuta in 2007 si 2008, când cotatia era cu 20% mai jos, problemele reflectându-se in cresterea continua a restantelor. BCR, cea mai mare banca dupa active, prognozeaza pentru sfârsitul anului cotatii de 4,32 lei/euro si 3,46 lei/dolar.

Economistul-sef al BRD-SocGen Florian Libocor se asteapta la o evolutie relativ stabila a cursului in acest an, in intervalul 4,1-4,3 lei /euro.

 

Citeste in ZF

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos