Cat de mult sunt folosite serviciile bancare de catre romani

Cat de mult sunt folosite serviciile bancare de catre romani

Card de salarii, cont curent, credite sau transfer electronic de numerar sunt deja termeni uzuali pentru romanul modern, in viata caruia serviciile bancare au devenit aproape indispensabile. Cardul de salarii este cel mai popular instrument, in conditiile in care peste 40% dintre cetateni isi primesc banii in acest mod. Potrivit www.protv.ro, in acest top urmeaza

Card de salarii, cont curent, credite sau transfer electronic de numerar sunt deja termeni uzuali pentru romanul modern, in viata caruia serviciile bancare au devenit aproape indispensabile. Cardul de salarii este cel mai popular instrument, in conditiile in care peste 40% dintre cetateni isi primesc banii in acest mod.

Potrivit www.protv.ro, in acest top urmeaza conturile curente, utilizate de o treime, si creditele pentru nevoi persoanale, la care apeleaza in jur de 31% din populatia activa.

Cardurile de credit si depozitele la termen in lei sunt si ele destul de apreciate. Aproape 5% dintre romani folosesc servicii bancare prin Internet, iar putin peste 4% au apelat de curand la un credit imobiliar sau ipotecar. Cel mai putin utilizat instrument il reprezinta casetele de valori.

Chiar daca banii n-au culoare si nici varsta, obiceiurile de utilizare a serviciilor bancare se schimba odata cu varsta. Spre exemplu, transferurile electronice de bani sunt preferate de cei care au intre 18 si 34 de ani. Cel mai mare apetit pentru credite de consum se regaseste in grupa de varsta 25-44 de ani, iar creditele pentru autoturisme sunt populare in randul celor care au intre 35 si 54 de ani. Depozitele in valuta se fac cel mai des dupa varsta de 45 de ani.

Studiul a fost realizat de catre Daedalus Consulting, pe un esantion de 1.083 de persoane din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani. Marja de eroare este de +/-3%.

www.protv.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos