Cat costa o locuinta

Cat costa o locuinta

Multa lume pestrita s-a adunat la sfarsitul saptamanii pentru a trece in revista oferta de locuinte prezentata de developeri si agentii imobiliare la Targul National Imobiliar, desfasurat la World Trade Plaza. De la eveniment nu puteau sa lipseasca bancile comerciale, care au venit sa-si ofere solutiile de creditare. Vizitatorii au avut parte de o oferta

Multa lume pestrita s-a adunat la sfarsitul saptamanii pentru a trece in revista oferta de locuinte prezentata de developeri si agentii imobiliare la Targul National Imobiliar, desfasurat la World Trade Plaza. De la eveniment nu puteau sa lipseasca bancile comerciale, care au venit sa-si ofere solutiile de creditare. Vizitatorii au avut parte de o oferta foarte bogata: vile de toate tipurile grupate in ansambluri rezidentiale, situate la marginea Bucurestiului, pe malul lacurilor sau in apropierea unei paduri, apartamente de lux in zone verzi sau chiar in buricul targului.

Cum toata “lumea buna” cauta linistea periferiei Capitalei, casele situate in zone precum Baneasa, Tunari sau Corbeanca au fost printre cele mai cautate de vizitatorii targului. De altfel, nordul Bucurestiului este zona in care se dezvolta cele mai multe proiecte imobiliare. American Village, White Village, Reveria Snagov, Paradisul Verde, Complexul rezidential Pipera 2, Gardenia Village, sunt numai cateva din ansamblurile rezidentiale ce se afla in constructie in aceasta zona si dintre care vizitatorii targului puteau sa aleaga. Insa o vila cocheta in nordul Capitalei are un pret pe masura, acesta situandu-se in jurul a 120.000 de euro pentru cea mai ieftina casa. Solutiile mai putin costisitoare vin din partea de sud a orasului, zona care a intrat in vizorul developerilor in ultimul timp. Astfel, cu aproximativ 90.000 de euro iti poti cumpara o casa pe marginea lacului Mamina din zona Berceni.

Nu doar vilele au atras atentia vizitatorilor, ci si apartamentele, avantajul unei astfel de locuinte fiind pretul mai redus decat al unei vile. Acestea sunt construite dupa standarde foarte ridicate, fiind adevarate “vile la bloc”. Oferta de apartamente este foarte variata, incepand de la garsoniere de 30-40 mp, pana la luxoasele penthouse de la ultimul etaj, a caror suprafata poate depasi 300 mp. Preturile sunt pe masura, incepand de la 80.000-90.000 de euro pentru un apartament in Bucuresti.

Ofertantii prezenti la Targul National Imobiliar au propus locatii foarte diverse pentru cei interesati sa se mute intr-un apartament luxos din Bucuresti: de la zona Piata Sudului sau Diham, pana in centru, bulevardul Decebal sau Parcul Carol. Multi developeri construiesc aceste blocuri in ansambluri rezidentiale ce dispun de toate facilitatile: locuri de parcare, piscina, magazine, restaurante, sali de fitness, terenuri de sport sau locuri de joaca pentru copii.

Indiferent ca este vorba de vila sau apartament, locuintele prezentate in cadrul targului ofera un spor de confort si calitate vietii. Un aer sanatos si curat, vecinatatea unei ape sau paduri, securitatea si siguranta sporita, centre comerciale si baze de agrement si sanatate sunt numai cateva din avantajele locuintelor pe care firmele ofertante le-au scos in evidenta, incercand sa-si atraga clientii. Unele dintre ele subliniaza ca vilele pe care le vand se afla intr-o zona neinundabila, tinand cont de situatia ce s-a inregistrat anul trecut si prognozele meteo pe urmatoarea perioada. Mai mult, la unul dintre standuri era chiar invitata zilnic cate o vedeta de televiziune care sa promoveze oferta de locuinte, daca vedeta se numeste un fost prezentator de bingo si extrageri loto de la Tele7 ABC.

Cum preturile sunt deloc la indemana tuturor, multi dintre cei interesati sa-si cumpere o casa din cele prezentate la targ trebuie sa apeleze un credit bancar. Asa ca mai multe banci – BCR, Emporiki Bank, Egnatia Bank, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Domenia Credit, au avut stand propriu in cadru targului, incercand sa vina in intampinarea nevoilor de finantare a clientilor. Mai mult, BCR a venit la brat cu subsidiara BCR Asigurari. Clientela fiind dintre cele mai de soi, bancile au pus la dispozitie celor interesati materiale informative foarte detaliate cu produsele de creditare, plus consilieri foarte bine instruiti pe partea de credite imobiliare/ipotecare.

Din punctul de vedere al finantarii, unele firme ofera in colaborare cu bancile solutii mai avantajoase. Astfel, pentru vilele din amsamblurile Reveria 1 si 2 clientii pot opta pentru credite prin Egnatia Bank, la care beneficiaza de dobanzi mai mici cu pana la un procent, in timp ce pentru achizitionarea unui apartament in City Center Residence firma Europa Group Investment ofera solutii de finantare prin Raiffeisen Bank, cu costuri mai mici decat in mod normal.

Iata ofertele de vile si apartamente ale developerilor si agentiilor imobiliare prezente anul acesta la Targul National Imobiliar:

Ansamblul rezidential White Village este amplasat langa institutul de Geriatrie Ana Aslan, la 1 km de aeroportul Otopeni. Cuprinde 3 tipuri de vile: vila Ficus, 184 mp (parter+etaj), 213 mp teren, pret 102.000 euro; vila Dalia, 399 mp (parte+etaj), 800 mp teren, pret 205.000 euro, vila Anemona, 160 mp (parte+etaj), 165 mp teren, pret 88.000 euro.

Ansamblul de locuinte New Heaven este situat in apropierea Pietei Alba Iulia. Acesta cuprinde doua blocuri, cu un total de 88 de apartamente, de 5 tipuri, si au o suprafata cuprinsa intre 105,94 mp si 163 mp.

Green Village 2 este un complex rezidential alcatuit din 21 de vile Anemona si un bloc de 20 de apartamente.

Ansamblurile Reveria Snagov 1 si 2 sunt amplasate in zona lacului Snagov, la doar 10 minute de Padurea Baneasa, langa Vladiceasa. Cele doua ansambluri cuprind impreuna 15 vile de 4 tipuri. Pretul caselor variaza intre 193.600 euro, fara TVA, pentru cele cu o suprafata de 242 mp, pana la 256.000 euro, suprafata 320 mp. Fiecare vila dispune de un lot de teren de 360-800 mp, pretul acestuia fiind de 70-80 euro/mp. Cei interesati pot alege finantare prin Egnatia Bank, beneficiand de dobanzi mai mici cu pana la un procent.

Sydney Residence este amplasat in partea de nord a Bucurestiului, in Tunari. Constructia va incepe in cursul acestui an, cuprinzand 112 vile. Complexul Sydney ofera 4 tipuri de locuinte, cu suprafete cuprinse intre 142 mp si 225 mp, spatii de parcare si minim 100 mp de gradina. Preturile variaza intre 138.500 euro si 232.000 de euro.

Ansamblul rezidential Paradisul Verde – Corbeanca va cuprinde aproximativ 1.000 de vile, pretul terenului plus utilitatile fiind de 120 euro/mp. Casele ecologice pe structura usoara costa 480 euro/mp construit, iar casele pe structura din zidarie portanta 600 euro/mp. Preturile nu includ TVA.

City Center Residence este un complex de apartamente format din 6 cladiri, ce va fi finalizat in octombrie 2007, situat in vecinatatea Parcului Carol. Acesta va cuprinde 104 apartamente, de la garsoniere pana la duplex cu 5 camere. Pretul metrului patrat cunstruit este de 1.200-1.425 de euro. Developerul acestui proiect, Europa Group Investment ofera si solutii de creditare impreuna cu Raiffeisen Bank, cei interesati beneficiind de reduceri a dobanzilor la credite.

Ansamblul de apartamente Ibiza Sol este localizat in apropierea Scolii Americane din Bucuresti, cuprinde 90 de apartamente si va fi finalizat in 2008. Preturile variaza intre 248.000 de euro – apartament de 3 camere, si 467.000 de euro apartamentele de 5 camere.

Oferta Domina Imobiliar Consult cuprinde ansamblul de apartamente Buchetului, ce este format din 4 blocuri cu 200 de apartamente, situat in zona Diham. Locuintele sunt de mai multe feluri, de la apartamente de o camera (79 mp) pana la 3 camere (139 mp). Un alt imobil va fi ridicat in vecinatatea Lacului Morii, ce cuprinde apartamente de la dimensiunea unei garsoniere – 27 mp, pana la apartamente de 500 mp.

O locatie centrala propune imobilul de apartamente ce va fi construit pe bulevardul Regina Maria. De asemenea, firma ofera 4 apartamente intr-o cladire amplasata in vecinatatea parcului Herastrau. Pretul pe metru patrat al apartamentelor variaza intre 1.000 euro si 1.350 de euro.

Ansamblul rezidential Sunny Village este amplasat langa Lacul Mogosoaia, pe strada Martha Bibescu. Acesta cuprinde 13 vile de doua tipuri, cu aria construita intre 237 su 289 mp. Suprafata de teren aferenta fiecarei case este de 300 mp. Pretul metrului patrat construit pentru vile variaza intre 750 si 1.000 euro.

Edelweiss Village este un mic sat alcatuit din 8 case de vacanta, situate in Bran. Suprafata caselor variaza intre 150 si 200 mp, iar acestea beneficiaza de un teren de aproximativ 1.000 mp.

West Park este un complex de apartamente de lux, situat pe malul vestic al lacului Dambovita. Ansamblul cuprinde 10 blocuri cu apartamente de 2, 3 sau 4 camere, minimarket, parcare subterana, locuri de joaca, piscine, sala fitness.

Cartierul Rezidential Robina Corbeanca este amplasat langa padurea Tamasi si padurea Corbeanca, pe o suprafata de 22.000 mp. Este compus din 32 de vile tip cuplate, cu suprafete generoase dar nu exagerate (aproximativ 180 mp), terenul alocat fiecarei case în exclusivitate fiind de 460 mp, la care sunt repartizati si 85 mp teren în folosinta comuna (drumuri, alei, spatii verzi). Pretul unei vile individuale este de 145.000 euro fara TVA.

American Village este situat la aproximativ 600 m de soseaua Pipera-Tunari si cuprinde 161 de vile, de 6 tipuri. Casele vor avea  suprafete construite cuprinse intre 235 si 410 mp, iar aria terenurilor aferente variaza incepand de la 184 mp si 302 mp. Preturile sunt cuprinse intre 200.000 si 450.000 de euro si include TVA.

Acord Group propune Complexul rezidential Pipera 2, situat in cartierul Pipera si compus din 44 de locuinte individuale (parter plus etaj). Locuinta dispune de aproape 180 mp suprafata construita si 270 mp de teren. Pretul acestora se ridica la 145.000 de euro, inclusiv TVA.

Complexul rezidential Domus Stil se intinde pe aproape 70.000 mp si cuprinde 235 de vile. Ansamblul este situat in nord-estul Bucurestiului in Pipera si pune la dispozitia celor interesati 3 tipuri de vile. Disponibil mai este insa numai un singur tip de vila, cel cu suprafata cea mai mare, de 600 mp, ce cuprinde parter, etaj si masarda. Pretul acestei locuinte este de 279.000 euro.

Cartierul Gardenia Village se intinde pe o suprafata de 28.000 de mp si cuprinde 44 de vile de 8 tipuri. Ansamblul este situat in comuna Corbeanca. Suprafata caselor variaza intre 100 mp si 270 mp, fiecare vila dispunand de 500 mp de teren. Pretul metrului patrat construit este de 650 euro plus TVA, iar cele al terenului este de 85 euro plus TVA. Pana acum au fost ridicate 31 de vile, dintre care 14 au fost vandute deja.

Complexul Jupiter este situat la 600 m de Piata Sudului din Bucuresti si este format din 3 blocuri de 10 etaje, cu un total de 196 de apartamente. Complexul cuprinde locuri de joaca pentru copii, terenuri de tenis, sala de fitness si sauna, restaurant, bar si cafenea. Apartamentele au 2, 3, 4 sau 5 camere, la ultimul etaj al blocului existand si locuinte tip penthouse. Suprafata acestora incepe de la 73 mp (2 camere), ajungand pana la 205 mp (5 camere). Pretul metrului patrat construit este de 1.300 de euro plus TVA.

Ansamblul Orhideea Gardens, situat in Calea Plevnei, in apropierea hypermarketului Orhideea, este format din 5 blocuri cu un total de 430 de apartamente, locuri de parcare si boxe. Acestea sunt de 2 sau trei camere, plus un penthouse la ultimele doua etaje ale blocului. Cele mai ieftine apartamente sunt cele de doua camere (77 mp utili), a caror preturi variaza intre 96.000 si 101.000 euro, in timp ce pentru 3 camere (117,73 mp sau 156,6 mp utili) platiti intre 157.000 euro si 202.000 euro. Complexul va cuprinde un club privat, sala de fitness, sauna, spalatorie auto magazine piscina si alte facilitati. Avansul ce trebuie platit la incheierea contractului este de 10%.

Complexul rezidential Avantgarden Brasov, este un viitor cartier format din imobile cu apartamente, situat in partea de nord a orasului. Termenul de finalizare a primelor doua blocuri este decembrie 2006. Pretul apartamentelor incepe de la 56.000 de euro, iar avansul ce trebuie platit este de 15%. Pentru contractele incheiate pana la 15 mai 2006 se ofera un discount de 3.000 de euro.

Complexul rezidential Domnesti cuprinde 110 vile, in 3 variante de constructie. Proiectul urmeaza a fi finalizat in 2007. Cartierul va beneficia de un club cu piscina, zona de agrement, restaurant, 2 minimarketuri, gradinita si un parc auto propriu de transport persoane spre centrul capitalei. Vilele vor avea suprafete cuprinse intre 227 mp si 340 mp (S+P+E), cu loturi de teren intre 700 mp si 1.400 mp. Primele 17 vile vor fi predate incepand cu luna mai 2006. Preturile incep de la 182.000 Euro (teren 700 mp inclus in pret).

Complexul rezidential Mamina – Berceni se intinde pe o suprafata totala de teren de 22.000 mp si situat pe malul lacului Mamina. Termenul de finalizare este august 2006. Ansamblul cuprinde un numar de 53 de vile, un spatiu comercial, zona de agrement si loc de joaca pentru copii, un spatiu tehnico-administrativ. Vilele sunt de 6 tipuri, cu suprafete intre 156 mp si 201 mp, iar loturile de teren variaza intre 300 – 500 mp, in functie de asezarea in cadrul ansamblului. Preturile incep de la 87.337 euro si ajung la 110.000 euro.

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos