Cartelurile bacherilor: ce banci sunt investigate pentru manipularea Euribor

Cartelurile bacherilor: ce banci sunt investigate pentru manipularea Euribor

Comisia Europeana a confirmat miercuri ca au fost efectuate investigatii la sediile mai multor banci care activeaza pe piata derivativelor legate de Euribor, pe fondul suspiciunilor referitoare la existenta unui cartel pe aceasta piata, transmite Reuters. Executivul comunitar a precizat ca este ingrijorat de posibilitatea ca societatile vizate sa fi incalcat legislatia antitrust care interzice

Comisia Europeana a confirmat miercuri ca au fost efectuate investigatii la sediile mai multor banci care activeaza pe piata derivativelor legate de Euribor, pe fondul suspiciunilor referitoare la existenta unui cartel pe aceasta piata, transmite Reuters. Executivul comunitar a precizat ca este ingrijorat de posibilitatea ca societatile vizate sa fi incalcat legislatia antitrust care interzice cartelurile si practicile restrictive.

 
Comisia nu a identificat bancile sau tarile unde au fost efectuate investigatii, insa o sursa citata de Reuters sustine ca birourile din Londra ale Deutsche Bank se numara printre bancile investigate de Comisia Europeana.

 

Dobânda Euribor este stabilita de 44 de banci si este utilizata ca indicator de referinta pentru credite de mii de miliarde, dar si  pentru instrumente financiare in euro.

 

Ancheta Comisiei Europene vine dupa ce in luna martie a acestui an agentiile de reglementare din SUA si Japonia au demarat o ancheta globala pentru a stabili daca dobânda Libor a fost manipulata in timpul crizei financiare.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos