Carrefour isi face banca!

Carrefour isi face banca!

Cotidianul Les Echos anunta ca cel mai mare retailer european, Carrefour, nu a renuntat la proiectul de a-si crea propria banca, la care lucreaza de cateva luni, ci dimpotriva, vede in dificultatile bancilor traditionale o oportunitate de intrare pe piata. Astfel, retailerul francez va lansa pe 11 februarie noile sale carduri MasterCard, un prim element din viitoarea

Cotidianul Les Echos anunta ca cel mai mare retailer european, Carrefour, nu a renuntat la proiectul de a-si crea propria banca, la care lucreaza de cateva luni, ci dimpotriva, vede in dificultatile bancilor traditionale o oportunitate de intrare pe piata. Astfel, retailerul francez va lansa pe 11 februarie noile sale carduri MasterCard, un prim element din viitoarea sa oferta de servicii bancare din Europa. Carrefour va oferi un card de debit si unul de credit, asociat cu o serie de avantaje legate de asigurare (extinderea garantiei fata de cea oferita de producator) si fidelitate (cumul de puncte). Grupul vrea sa emita si carduri de plata fara contact, pentru plati mai mici de 25 de euro. Pana la sfarsitul anului, grupul estimeaza ca va avea 2,5 milioane de utilizatori de astfel de carduri.

Compania a dezvoltat deja o gama larga de servicii bancare in Franta, care include credite de consum, asigurari si produse de economisire. Grupul a emis 2,8 milioane de carduri de plata si a dat credite de consum de 2,3 miliarde euro. Ceea ce ii mai lipsaste este o oferta de conturi curente si de credite imobiliare, subliniaza publicatia Les Echos (vezi aici!). Pentru a-si realiza proiectul, Carrefour va folosi atat internetul, prin care a atras jumatate din clienti pe partea de credit, cat si agentii din 14 tari. Grupul francez are deja 11 milioane de detinatori de carduri de fidelitate si este al treilea emitent de carduri bancare in Spania. Pentru a sustine activitatea de creditare, banca Carrefour se va baza pe retailer, care dispune de excedente de trezorerie importante si are un rating foarte bun, putand obtine finantari ieftine din alte surse.

Les Echos arata, insa, ca nu se stie deocamdata cine va fi partenerul Carrefour in viitoarea banca. In prezent, serviciile financiare ale grupului sunt gestionate in Franta printr-o companie mixta cu BNP Paribas, care joaca rolul de partener si in Belgia, Italia si Spania. In Romania si Polonia, Carrefour lucreaza in parteneriat cu Sofinco, divizia de credit de consum a Credit Agricole.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos