Cardurile ar putea permite retrageri de numerar direct de la casele supermarketurilor

Cardurile ar putea permite retrageri de numerar direct de la casele supermarketurilor

In mod traditional, posesorul unui card trebuie sa se duca la un bancomat pentru a putea obtine numerar. Prin proiectul pe care il propune Visa bancilor din Romania, in urmatorii ani am putea obtine bani lichizi chiar de la casele supermarketurilor, odata cu plata cumparaturilor facute. Cu o conditiei insa: sa platim cu cardul ceea

In mod traditional, posesorul unui card trebuie sa se duca la un bancomat pentru a putea obtine numerar. Prin proiectul pe care il propune Visa bancilor din Romania, in urmatorii ani am putea obtine bani lichizi chiar de la casele supermarketurilor, odata cu plata cumparaturilor facute. Cu o conditiei insa: sa platim cu cardul ceea ce am achizitionat. Tocmai de aceea, acest serviciu, denumit „cash-back", este privit ca o modalitatea de a stimula plata cu cardul la comercianti.

Practic, dupa ce a platit cu cardul, clientul va putea solicita la casa si o retragere de numerar, nu mai mare de 150 de lei insa. Acest serviciu va fi gratuit, in sensul ca nu va fi purtator de comisioane, in timp ce retragerea de numerar de la bancomat este o operatiune taxata de banca. „Serviciul cash-back este serviciul de eliberare a unei sume de numerar la comercianti. Aceasta eliberare de numerar, nu mai mare de 150 de lei, poate fi facuta numai cand detinatorul de card face o tranzactie la comerciant. Acest serviciu are un mare potential in stimularea tranzactiilor cu cardul la comercianti, intrucat cei care fac tranzactiile isi pot lua si o suma limitata, de buzunar", explica Catalin Cretu, General Manager pentru Romania al Visa Europe.

Mai mult, apreciaza oficialul Visa, serviciul cash-back ar putea avea o acoperire mai larga decat cel de retragere de numerar prin bancomat, intrucat reteaua de acceptare a comerciantilor este mult mai mare decat cea de bancomate. Potrivit datelor BNR, numarul de POS-uri este de aproape 10 ori mai mare decat cel de ATM-uri. Din experienta pietelor in care a fost deja implementat, acest serviciu se preteaza in primul rand pentru comerciantii mari, in primul rand supermarketurile si retelele de benzinarii.

„Acest serviciu nu va putea fi implementat la toti comerciantii. El a fost implementat in pietele mai mature si in piete din centrul Europei la comerciantii de trafic mare, precum supermarketuri si retele de benzinarii. In aceste locatii detinatorii de carduri deja fac tranzactii foarte mult. In pietele in care a fost lansat acest serviciu, s-a observat cresterea procentului valorii tranzactate la comerciant dupa implementarea acestui serviciu", a declarat Catalin Cretu.

Potrivit oficialului Visa, compania lucreaza impreuna cu bancile la introducerea acestui serviciu si in Romania, proiectul fiind unul pe termen scurt-mediu.

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos