Cardul de credit poate sa ingrase

Cardul de credit poate sa ingrase

Despre americani exista cateva idei preconcepute, printre care ca sunt grasi si se imbraca prost (de fapt, statistica arata ca 30% dintre ei sufera de obezitate). Ei bine, o analiza asupra comportamentului de plata al acestora in restaurantele de tip fast-food, realizata de bankrate.com, ne arata ca ei vor continua sa se ingrase, intarind astfel

Despre americani exista cateva idei preconcepute, printre care ca sunt grasi si se imbraca prost (de fapt, statistica arata ca 30% dintre ei sufera de obezitate). Ei bine, o analiza asupra comportamentului de plata al acestora in restaurantele de tip fast-food, realizata de bankrate.com, ne arata ca ei vor continua sa se ingrase, intarind astfel perceptia romanilor si a europenilor in general.

Americanii consuma mai mult in fast-food-uri daca au posibilitatea sa plateasca cu cardul de credit. Aceasta fapt este indicat de un studiu Visa America asupra  100.000 de tranzactii realizate de restaurante, care releva faptul ca persoanele cheltuiesc cu 30% mai mult daca platesc cu cardul decat in cazul in care plata se face in numerar. Acest plus poate insemna o portie mai mare de cartofi sau includerea in meniu a unui desert bogat in calorii. Potrivit unui studiu realizat de specialisti de la Universitatea Wisconsin-Madison, trecerea de la o portie normala la una mare adauga in medie 73 de calorii la o masa si rezulta intr-o crestere in greutate de 36 grame. Acelasi studiu mai spune si ca procentul de americani care sufera de obezitate va creste de la 30% in 2006 la 40% in 2010. Si, in parte, vinovat de acest lucru este si cardul, care ofera posibilitatea cumpararii unor portii mai mari si reprezinta o solutie de plata mai rapida decat numerarul.

Potrivit unei cercetari realizate de Visa, 82% dintre respondenti considera cumparaturile la fast-food realizate cu cardul mai convenabile decat cele cu numerar. 68% spun ca platile prin card se fac mai rapid decat cele cu cash, in timp ce 77% spun ca pot sa cumpere tot ce vor deoarece nu mai sunt limitati la numerarul pe care il au la momentul respectiv.

Aproximativ 160 miliarde de dolari au fost cheltuiti in restaurantele fast-food din Statele Unite anul trecut, iar mai mult de 80% dintre tranzactii au fost realizate cu cash. Clientii care platesc la fast-food cu cardul sunt tot mai numerosi. In perioada martie 2006 – martie 2007, utilizarea cardurilor Visa in restaurante de tip fast-food a crescut cu peste 30%. Insa in timp ce clientii se bucura de facilitatile oferite de plata cu cardul, silueta lor va avea de suferit.

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos