Capitalul social al CEC este majorat iar privatizarea este oprita

Guvernul a aprobat majorarea cu circa 150 milioane euro a capitalului social al CEC si a aprobat oprirea privatizarii bancii, a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu. "Astazi era termenul limita pentru depunerea ofertelor imbunatatite pentru privatizarea CEC. Prima surpriza de dimineata a venit de dimineata cand comisia s-a trezit in loc de doi ofertanti cu

Guvernul a aprobat majorarea cu circa 150 milioane euro a capitalului social al CEC si a aprobat oprirea privatizarii bancii, a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu.
"Astazi era termenul limita pentru depunerea ofertelor imbunatatite pentru privatizarea CEC. Prima surpriza de dimineata a venit de dimineata cand comisia s-a trezit in loc de doi ofertanti cu unul singur. in acest fel nu am mai putut vorbi de o adevarata competitie in faza finala prin retragerea unuia dintre competitori si am decis sa oprim procesul de privatizare al CEC. De altfel, nici oferta facuta nu era la nivelul la care ne-am fi dorit", a spus Tariceanu.

El a amintit ca CEC-ul este perceput in Romania la o valoare mai amre decat cea reala, dar din pacate cota de piata a bancii este mult diminuata. "Aceasta ma face sa spun ca cea mai buna solutie pentru CEC ar fi fost totusi privatizarea, dar nu in orice conditii", a adaugat premierul.

Suma destinata majorarii capitalului social al Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), asigurata de la bugetul de stat, va fi transferata in contul CEC pana la 31 decembrie 2006, iar banca va emite noi actiuni in favoarea statului, la valoarea nominala Guvernul a aprobat, vineri, majorarea cu circa 150 milioane euro a capitalului social al CEC si oprirea privatizarii bancii.

Cheltuielile si deficitul bugetului de stat pe 2006, rezultate din plata efectuata de Ministerul Finantelor pentru majorarea capitalului social al CEC, vor fi acoperite din sumele existente in contul curent general al trezoreriei statului, rezultate din fondurile incasate din privatizari, conform ordonantei de urgenta adoptata de Guvern.

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos