Bursa da cu bancile de pamant

Bursa da cu bancile de pamant

Solicitarea adresata presedintilor de banci din Romania de catre presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Septimiu Stoica, in vederea cooperarii pentru dezvoltarea unor produse financiare noi, nu a primit nici un raspuns. Acest fapt l-a iritat pe conducatorul BVB, care a transmis un mesaj catre toti sefii bancilor autohtone, acuzandu-i ca nu-si dau interesul pentru a

Solicitarea adresata presedintilor de banci din Romania de catre presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Septimiu Stoica, in vederea cooperarii pentru dezvoltarea unor produse financiare noi, nu a primit nici un raspuns. Acest fapt l-a iritat pe conducatorul BVB, care a transmis un mesaj catre toti sefii bancilor autohtone, acuzandu-i ca nu-si dau interesul pentru a construi o piata financiara moderna. "Am facut un apel institutiilor financiare din Romania … acum trei luni de zile sa vedem cum sa dezvoltam impreuna produsele structurate pe piata din Romania, oferind intreaga disponibilitate a pietei bursiere. Am trimis scrisori tuturor presedintilor de banci din Romania. Niciunul dintre ei nu a raspuns. Este absolut stupefiant ca vorbesc de dezvoltari, de o piata financiara moderna, iar in practica lucrurile nu se intampla, nici macar la nivelul unei colaborari", a declarat presedintele BVB, Septimiu Stoica, citat de www.bizcity.ro.

Produsele structurate sunt obligatiuni al caror randament este legat de evolutia unor indici bursieri si nu exista la acest moment pe piata romaneasca de capital. Recent, societatea de investitii financiare SIF Muntenia a efectuat plasamente in astfel de produse, fiind nevoita practic sa investeasca pe piata externa de capital. SIF Muntenia a colaborat cu Departamentul Derivative al bancii de investitii Societe Generale si a investit in produse structurate garantate, listate la bursa din Luxemburg, potrivit presedintelui societatii Muntenia Invest, care administreaza SIF Muntenia, Petre Pavel Szel.

"Exista intentia sa se construiasca produse denominate in lei care sa fie oferite pe piata romaneasca, indiferent daca indicele de referinta o sa fie de pe o piata internationala. Pentru ca lucrurile sa se poata intampla si in Romania nu este suficient sa existe conditiile de piata. Problema fundamentala este ca emitentii de titluri, respectiv bancile din Romania
sa doreasca sa emita titluri legate de performantele indicilor bursieri. Cine pierde din faptul ca banii romanesti sunt investiti in exterior – bancile romanesti in competitie cu institutii bancare din alte tari", a mai spus presedintele BVB, Septimiu Stoica.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos