Bunescu, ARB: se relaxeaza creditele, dar nu se renunta la fisa fiscala!

Bunescu, ARB: se relaxeaza creditele, dar nu se renunta la fisa fiscala!

BNR va decide, joi, in privinta relaxarii creditelor ipotecare, permitandu-le bancilor sa renunte la testele de stres aplicate portofoliilor de imprumuturi garantate imobiliar, dar nu renunta la fisa fiscala, a declarat, pentru NewsIn, vicepresedintele ARB, Petre Bunescu. "Fisa fiscala va ramane in vigoare atat pentru creditele de consum, cat si pentru cele ipotecare. Ceea ce

BNR va decide, joi, in privinta relaxarii creditelor ipotecare, permitandu-le bancilor sa renunte la testele de stres aplicate portofoliilor de imprumuturi garantate imobiliar, dar nu renunta la fisa fiscala, a declarat, pentru NewsIn, vicepresedintele ARB, Petre Bunescu. "Fisa fiscala va ramane in vigoare atat pentru creditele de consum, cat si pentru cele ipotecare. Ceea ce am discutat cu reprezentantii BNR este un amendament la Regulamentul 11/2008, privind creditarea populatiei, care sa permita cresterea gradului de indatorare in cazul imprumuturilor ipotecare, prin eliminarea testelor de stres asupra acestui tip de portofolii", a mai explicat reprezentantul Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

Bunescu a completat ca modificarea, in conditiile in care este aprobata de Consiliul de Administratie al BNR, va intra in vigoare "imediat ce este publicata in Monitorul Oficial". De asemenea, bancile nu vor fi nevoite sa depuna, din nou, spre aprobare, normele modificate de creditare la banca centrala, ceea ce scurteaza mult termenul de aplicare a noilor formule de calcul pentru gradul de indatorare.

"Poate vor fi unele banci pe care BNR le va chema la discutii sau pentru care banca centrala ar putea stabili un grad de indatorare mai redus", a mentionat Bunescu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos