BT vinde pe 11 mil. euro participatia la BT Aegon

BT vinde pe 11 mil. euro participatia la BT Aegon

AEGON a decis sa achizitioneze cota de 50% detinuta de Banca Transilvania in capitalul BT Aegon, cele doua companii fiind partenere pana in acest moment in capitalul administratorului de fonduri de pensii private obligatorii, anunta banca intr-un comunicat de presa. AEGON va plati Bancii Transilvania aproximativ 11 milioane de EURO pentru aceasta participatie de 50%,

AEGON a decis sa achizitioneze cota de 50% detinuta de Banca Transilvania in capitalul BT Aegon, cele doua companii fiind partenere pana in acest moment in capitalul administratorului de fonduri de pensii private obligatorii, anunta banca intr-un comunicat de presa. AEGON va plati Bancii Transilvania aproximativ 11 milioane de EURO pentru aceasta participatie de 50%, urmand sa devina unic actionar al  BT Aegon. Compania administreaza fondul de pensii ‘Vital’, care inregistra, in noiembrie 2008, 117.076 participanti si active nete de 19,8 mil. lei, situandu-se pe locul 8 intre cele 14 companii ce isi desfasoara activitaea pe Pilonul II.

Banca a decis sa vanda participatia la BT Aegon pentru a-si concentra eforturile si resursele in principalul domeniu de activitate, cel bancar. Tranzactia este estimata sa se finalizeze in cursul celui de-al doilea trimestru al anului 2009, in functie de obtinerea aprobarilor necesare de la autoritatile de resort.

AEGON si Banca Transilvania vor ramane in continuare parteneri, banca urmand sa distribuie produsele de asigurari si pensii ale companiei olandeze. Acest contract de distributie se va semna in saptamanile urmatoare. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos