BT si APIA au incheiat o noua conventie pentru sustinerea agricultorilor

BT si APIA au incheiat o noua conventie pentru sustinerea agricultorilor

Banca Transilvania si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) au incheiat o conventie care permite clientilor bancii incasarea in avans a Platilor Nationale Directe Complementare (PNDC1) in sectorul vegetal pentru culturile de pe teren arabil. Este un prim pas pe care BT il face, la inceput de an, pentru sustinerea agricultorilor intreprinzatori care

Banca Transilvania si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) au incheiat o conventie care permite clientilor bancii incasarea in avans a Platilor Nationale Directe Complementare (PNDC1) in sectorul vegetal pentru culturile de pe teren arabil.

Este un prim pas pe care BT il face, la inceput de an, pentru sustinerea agricultorilor intreprinzatori care au nevoie de finantare. Sumele pot fi folosite pentru achizitionarea celor necesare pentru infiintarea si intretinerea culturilor vegetale: seminte, ingrasaminte, combustibil sau substante pentru combaterea bolilor si daunatorilor.

Valoarea creditului poate fi de pâna la 80% din suma subventiei aferente suprafetei detinute (35 euro/ha). Clientii BT beneficiaza de garantarea creditelor datorita colaborarii pe care Banca Transilvania o are cu Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN (FGCR) si cu Fondul National de Garantare a Creditului pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM). Platile nationale directe complementare suplimenteaza, din bugetul national, pe cele primite prin schema unica de plata pe suprafata (SAPS).

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos