BT Leasing imprumuta 5 milioane euro de la BERD pentru a finanta firme mici si mijlocii din Romania

BT Leasing imprumuta 5 milioane euro de la BERD pentru a finanta firme mici si mijlocii din Romania

  BT Leasing IFN (BTL), subsidiara a Bancii Transilvania (BT), ia un imprumut de 5 milioane euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pentru sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Romania, a anuntat luni BERD. "IMM-urile din Romania au nevoie de mecanisme care sa le permita un acces mai usor la

 
BT Leasing IFN (BTL), subsidiara a Bancii Transilvania (BT), ia un imprumut de 5 milioane euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pentru sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Romania, a anuntat luni BERD.

"IMM-urile din Romania au nevoie de mecanisme care sa le permita un acces mai usor la finantare, dezvoltarea acestui segment fiind extrem de importanta pentru economie", a declarat directorul departamentului BERD pentru institutii financiare, Kurt Geiger.

Creditul BERD va permite BT Leasing sa continue finantarea cu pana la 125.000 de euro a unor noi clienti din sectorul firmelor mici si mijlocii. Acest credit este acordat in cadrul sectiunii de leasing a facilitatii UE/BERD pentru finantarea IMM-urilor care beneficiaza de fonduri comune UE si BERD, se arata in comunicat.

"Acest nou imprumut va sprijini obiectivul companiei de dezvoltare a portofoliului sau in sectorul microintreprinderilor si intreprinderilor mici din tara", a spus directorul general al BT Leasing, Titus Nicoara.

Facilitatea UE/BERD este un program comun al Comisiei Europene si BERD care sprijina dezvoltarea intreprinzatorilor pentru inlesnirea accesului la finantare. in cadrul acestui proiect regional, implementat in 11 tari, BERD pune la dispozitie 1,35 miliarde euro, din care o parte de 1,17 miliarde euro a fost deja angajata in proiecte semnate pana la acesta data, se mai arata in comunicat.

Din 1999, cand a fost lansata facilitatea UE/BERD pentru finantarea IMM-urilor, Comisia Europeana a contribuit cu 181 milioane euro sub forma de ajutoare financiare nerambursabile si asistenta tehnica. Programul PHARE a fost principalul instrument de cooperare financiara si tehnica a Uniunii Europene cu tarile in curs de aderare.

BERD detine 15% din actiuni la Banca Transilvania, care detine BT Leasing. in 2003 si in 2006, BERD a mai acordat companiei BT Leasing doua credite similare.
NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos