BRD te invita sa gusti un Ristretto, creditul pentru IMM cu nume de cafea tare

BRD te invita sa gusti un Ristretto, creditul pentru IMM cu nume de cafea tare

O noua banca vrea sa demonstreze intreprinzatorilor din Romania ca afacerile lor pot primi un sprijin financiar rapid, cu proceduri de acordare simplificate, documentatie minima si schema flexibila de garantare. … Dupa ce am facut cunostinta cu "Trenul IMM" al Bancii Transilvania, care de un an si ceva opreste odata la trei luni intr-o gara

O noua banca vrea sa demonstreze intreprinzatorilor din Romania ca afacerile lor pot primi un sprijin financiar rapid, cu proceduri de acordare simplificate, documentatie minima si schema flexibila de garantare. … Dupa ce am facut cunostinta cu "Trenul IMM" al Bancii Transilvania, care de un an si ceva opreste odata la trei luni intr-o gara pentru a lansa un nou credit destinat firmelor mici si mijlocii, BRD si-a pus in miscare o "oferta completa"… de produse pentru IMM-uri, ce cuprinde trei pachete de credite. De acum, oamenii de afaceri din Romania pot rasufla usurati: bancile au initiat batalia adevarata pe segmentul creditarii IMM-urilor.

Copos si-a dat demisia cand BRD-ul si-a pus in gand sa intre tare pe piata creditarii IMM-urilor

Conferinta de presa prilejuita de lansarea noului pachet de produse "Ristretto IMM" (deja ma apuca o pofta nebuna de o pizza sau niste paste ca-n "Cizma"… nu c-ar exista vreo pizza cu acest nume, insa asa il percep) ar fi trebuit sa se bucure de prezenta prim-vicepremierului George Copos. Lucrurile n-au stat deloc asa pentru ca reprezentantul Guvernului tocmai cu "un sfert de ora" (n.r. – cat dureaza analiza dosarului credit pentru un IMM!) se iscalea pe hartia prin care isi anunta decizia de a demisiona din functia de prim-vicepremier, motivand ca initiativele conservatorilor nu au fost cuprinse in proiectul noului cod fiscal aprobat ieri de Guvern. Locul domnului George Copos a foar luat de Mihai Ionescu, secretarul general al ANEIR, care nu s-a sfiit sa aduca elogii nemasurate "inventiei" sau "initiativei" sau  "inovatiei" (n.r. – termeni prin care oficialul ANIER a caracterizat noua oferta a BRD). Nimic insa despre alte oferte de finantare pentru IMM-uri existente deja pe piata bancara. Si vice-presedintele Eximbank, Iulian Velicu, a fost de aceeasi parere cu secretarul general al ANEIR, subliniind ca "prin lansarea acestei oferte, BRD se dovedeste a fi un varf de lance in sprijinirea IMM-urilor"

Cu ce vine nou BRD fata de oferta Bancii Transilvania

Neputand sa sustina varianta celor doi invitati, cum ca produsele BRD sunt unice pe piata romaneasca, directorul Departamentului Comercial de la BRD, Lucian Cojocaru, a oferit jurnalistilor cele cateva aspecte, prin care oferta bancii franceze se diferentiaza de cea a Bancii Transilvania: suma maxima ce poate fi acordata, la creditele pentru investitii nu se solicita aport propriu, pachetele de credite alcatuiesc o oferta completa si viteza de analiza a dosarului, care se realizeaza in 15 minute. Lucian Cojocaru a dat detalii si despre costurile acestor produse, dobanzile variind intre 12 si 16% in functie de tipul creditului solicitat, la care se adauga doua comisioane: de acordare (2%) si de gestiune (0,15% pe luna).

Comunicat de presa
BRD – Groupe Societe Generale a lansat o oferta completa pentru IMM-uri

BRD – Groupe Societe Generale a lansat astazi o oferta completa de produse adresate IMM-urilor. Compusa din doua game de produse, « Ristretto IMM » si « Simplis », oferta isi propune sa satisfaca nevoile tuturor categoriilor de intreprinderi mici si mijlocii. De asemenea, banca a demarat un parteneriat cu Eximbank, adresat IMM-urilor exportatoare.

Gama « Ristretto IMM » (Concentrat pentru IMM-uri) se adreseaza microintreprinderilor si intreprinderilor mici si este declinata prin 3 pachete de produse: pachetul « Go », pachetul « Master » si creditul pe card « Easy ». Gama « Ristretto » este caracterizata de proceduri de lucru simplificate, documentatie minima, si mai ales de rapiditatea deciziei de finantare – 15 minute. In plus, accesul la finantare nu este conditionat
de constituirea de garantii materiale.

Pachetul « Go » se adreseaza start-up-urilor, IMM-uri infiintate de mai putin de un an, si cuprinde doua tipuri de credite, unul pentru investitii, celalalt pentru finantarea activitatii curente. Creditul pentru investitii are o valoare maxima de 75.000 RON, banca finantand maximum 75% din valoarea proiectului pe o durata de pana la 5 ani. Pachetul « Go » mai cuprinde un credit pentru finantarea activitatii curente in valoare de maximum 35.000 RON, acordat pentru 12 luni, cu posibilitatea de prelungire la scadenta.

Pachetul « Master » cuprinde o linie de credit, un credit pe card, un credit pentru dezvoltare si un credit de investitii. Linia de credit permite acoperirea necesitatilor de capital de lucru cu fonduri de pana la 75.000 RON (maximum 1,5 ori cifra de afaceri medie lunara), pe o perioada de 12 luni.

De asemenea, IMM-urile au acces la credite pe carduri de tip Business, de pana la 20.000 RON sau 5.000 EUR. Creditul se acorda pe 12 luni. Creditul pentru dezvoltare se acorda pentru finantarea dotarilor cu echipamente, modernizari, capital de lucru pentru activitatea curenta. Valoarea maxima, rambursabila in 12 luni, este de 75.000 RON. Cea de-a patra componenta a pachetului « Master » este creditul de investitii pentru achizitionarea de echipamente si/sau imobile. In valoare de maximum 75.000 RON, creditul poate fi rambursat in 5 ani si are o perioada de gratie de 6 luni.

Creditul « Easy » se acorda pe carduri Business si este in valoare maxima de 1.500 de RON, suma pentru care nu se solicita garantii. Creditul se acorda pentru 2 ani, iar raspunsul la cererea de finantare este imediat.

«Ristretto» este completat de gama de produse « Simplis», adresata intreprinderilor mijlocii. « Simplis »  regrupeaza solutii de creditare pe termen scurt, precum si credite de investitii si facilitati de creditare pe termen mediu, cu scheme flexibile de garantare, care includ posibilitatea de garantare prin FNGCIMM. Suma maxima care poate fi ob]inuta prin creditele din gama “Simplis Credit” este de 400.000 RON.

In plus, BRD a demarat un demers integrat de sprijinire a exportatorilor, cu o oferta globala, completa, structurata pe trei axe : consiliere, protectie si finantare. BRD este alaturi de clientii sai pe tot parcursul activitatii lor de export, indiferent de etapa de  dezvoltare a proiectelor lor internationale. BRD dispune de o forta de vanzare  specializata in operatiuni de export, prezenta in toata reteaua bancii, la dispozitia
clientilor.

Prin intermediul parteneriatelor incheiate cu Creditinfo, distribuitor Dun & Bradstreet in Romania, si Kompass Romania, BRD sprijina exportatorii romani facilitandu-le accesul la servicii de informare comerciala si prospectarea pietelor externe.

Totodata, BRD a incheiat un acord de colaborare cu Eximbank in domeniul sprijinirii exporturilor si dezvoltarii mediului de afaceri, prin oferirea de catre Eximbank de produse si servicii in completarea ofertei BRD. Exportatorii pot beneficia de garantarea in numele si contul statului a creditelor contractate de la BRD.

BRD – Groupe Societe Generale este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc 5,7 miliarde EUR. Banca are peste 1,8 milioane clienti si opereaza o retea de peste 360 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB (aproximativ 3,4 miliarde EUR).

Cornel Dinu
cornel.dinu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos