BRD sustine lansarea primei rachete romanesti catre Luna

BRD sustine lansarea primei rachete romanesti catre Luna

BRD – Groupe Société Générale si Asociatia Romana de Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) au semnat un parteneriat pe 3 ani pentru sustinerea implementarii tehnologiilor inovatoare si promovarea proiectelor ARCA din domeniul cercetarii astronautice. in cadrul acestui parteneriat, BRD va sponsoriza ARCA cu suma de 300 000 euro in vederea realizarii proiectului de lansare in spatiu

BRD – Groupe Société Générale si Asociatia Romana de Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) au semnat un parteneriat pe 3 ani pentru sustinerea implementarii tehnologiilor inovatoare si promovarea proiectelor ARCA din domeniul cercetarii astronautice. in cadrul acestui parteneriat, BRD va sponsoriza ARCA cu suma de 300 000 euro in vederea realizarii proiectului de lansare in spatiu a primei rachete romanesti care are capacitatea sa aselenizeze si sa trimita imagini pe Pamant.

Prin acest nou parteneriat, BRD isi reafirma sprijinul pentru performantele romanesti din domeniul stiintei, intr-o perioada in care cercetarea si educatia necesita resurse financiare importante. De-a lungul timpului, banca a sprijinit prin proiectele sale de responsabilitate sociala numeroase programe in domeniul artei, sportului sau stiintei. Banca a lansat in acest an programul “Cautam Oameni Mari”, prin care sprijina oamenii cu potential care fac performanta in diferite domenii.

Claudiu Cercel, Director General Adjunct al BRD, a declarat “Multi dintre noi traim cu impresia ca a face performanta in Romania in domeniul stiintei este o misiune aproape imposibila. Dupa ce ii cunosti pe tinerii de la ARCA realizezi ca acest lucru nu este valabil. Inovatia, curajul, performanta sunt valori pe le-am identificat din plin la aceasta echipa, pe care si noi la BRD le pretuim, si din acest motiv ii sustinem pe acei oameni care isi doresc sa faca lucruri mari. Acest proiect poate duce mai departe numele Romaniei in domeniul aeronauticii, continuand succesele lui Vuia, Coanda, Vlaicu, si de aceea el merita sustinut de intreaga societate romaneasca.”
 
La randul sau, Dumitru Popescu, Presedinte ARCA, a spus: "BRD este un partener cu viziune care apreciaza inovatia, creativitatea si sustine dezvoltarea. Sunt exact elementele pe care si ARCA le pretuieste si le sustine. impreuna putem crea lucruri fascinante de care romanii sa fie mandri in anii urmatori." In perioada urmatoare, ARCA va efectua la Constanta ultimul test al rachetei Helen, prima racheta spatiala romaneasca, inaintea lansarii spre Luna.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos