BRD, sub evaluarea Moodys pentru o posibila retrogradare

BRD, sub evaluarea Moodys pentru o posibila retrogradare

Moody’s a plasat sub evaluare pentru o posibila retrogradare ratingurile pentru depozitele in moneda locala pe termen lung si scurt ale BRD – Groupe Societe Generale, aflate la nivelurile Baa2, respectiv Prime-2, in urma coborarii ratingului bancii-mama. Agentia a retrogradat, pe 9 decembrie, ratingurile celor mai mari banci franceze, BNP Paribas, Societe Generale si Credit

Moody’s a plasat sub evaluare pentru o posibila retrogradare ratingurile pentru depozitele in moneda locala pe termen lung si scurt ale BRD – Groupe Societe Generale, aflate la nivelurile Baa2, respectiv Prime-2, in urma coborarii ratingului bancii-mama. Agentia a retrogradat, pe 9 decembrie, ratingurile celor mai mari banci franceze, BNP Paribas, Societe Generale si Credit Agricole, acuzand probleme de finantare si deteriorarea situatiei economice in contextul crizei datoriilor de stat din zona euro. Ratingul Societe Generale a fost coborat la A1.

In urma acestei decizii, Moody’s a prezentat luni mai multe actiuni vizand ratingurile subsidiarelor Societe Generale din Cehia, Grecia, Romania si Rusia. Cu exceptia Komercni Banka (Cehia) si DeltaCredit (Rusia), ale caror ratinguri au fost coborate, subsidiarele vizate au fost puse sub evaluare pentru o posibila retrogradare. Institutiile vizate sunt BRD, General Bank of Greece (Grecia), numita si Geniki, Rosbank, Rusfinance si DeltaCredit (Rusia) si Komercni Banka.

"Principalul motiv care a determinat evaluarea ratingurilor Geniki, BRD, Rosbank, Rusfinance si DeltaCredit este retrogradarea ratingurilor Societe Generale. in procesul de evaluare, Moody’s va tine cont de potentialul impact al reducerii ratingului bancii-mama asupra subsidiarelor, precum si de opinia agentiei privind incadrarea strategica a acestor operatiuni in grup, de amploarea si natura legaturilor financiare dintre ele", se spune intr-un comunicat transmis luni de Moody’s.
Mediul in care activeaza bancile din zona euro s-a deteriorat semnificativ in ultimele luni, din cauza crizei datoriilor de stat si accesului tot mai dificil la finantare, noteaza agentia, precizand ca planurile de vanzare de active si restrangere a operatiunilor anuntate recent de Societe Generale vizeaza mai mult divizia de investitii a grupului, si nu operatiunile bancare internationale.

"Cu toate acestea, multe banci vest-europene, inclusiv SocGen, se confrunta cu decizii tot mai dificile in privinta utilizarii resurselor limitate de capital si finantare. Situatia ar putea rezulta in scaderea disponibilitatii si/sau capacitatii bancilor-mama de a oferi sprijin financiar si managerial subsidiarelor din strainatate", considera Moody’s. Agentia precizeaza ca evaluarile au fost declansate de acelasi factor – retrogradarea Societe Generale – insa fiecare subsidiara va fi analizata individual.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos