BRD si ANIMMC au semnat un protocol pentru finantarea investitiilor IMM-urilor din Romania

BRD si ANIMMC au semnat un protocol pentru finantarea investitiilor IMM-urilor din Romania

BRD – Groupe Société Générale a semnat impreuna cu ANIMMC un protocol de colaborare care vizeaza sustinerea investitiilor realizate de intreprinderile mici si mijlocii si microintreprinderi. Protocolul are ca obiect co-finantarea a 2 programe de sustinere financiara si pregatirea antreprenoriala a reprezentantilor sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, precum si ai microintreprinderilor. Pe de o parte,

BRD – Groupe Société Générale a semnat impreuna cu ANIMMC un protocol de colaborare care vizeaza sustinerea investitiilor realizate de intreprinderile mici si mijlocii si microintreprinderi. Protocolul are ca obiect co-finantarea a 2 programe de sustinere financiara si pregatirea antreprenoriala a reprezentantilor sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, precum si ai microintreprinderilor.

Pe de o parte, BRD va participa la programul national multianual, pe perioada 2006 – 2009, de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare si retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii.

Pe de alta parte, banca va cofinanta si creditele acordate in cadrul programului pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare – START 2007. Acest program are in vedere dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoasterea si gestionarea optima a resurselor, in vederea adaptarii la rigorile determinate de globalizarea pietelor si integrarea Romaniei in UE, precum si sprijinirea dezvoltarii firmelor nou – infiintate (start-up-uri) prin facilitarea accesului acestora la finantare.

Schema de finantare prevede ca 60% din valoarea eligibila a proiectului de investitie sa fie acordata de catre ANIMMC sub forma de alocatie financiara nerambursabila (maximum 50.000 de euro pentru intreprinderi mai vechi de 2 ani si maximum 10.000 EUR pentru intreprinderi nou infiintate), 25% din valoare va fi acoperita de catre banca, sub forma de credit, iar 15% va fi aportul in numerar al beneficiarului, care va fi depus in prealabil in contul deschis la institutia creditoare, conform conditiilor ANIMMC.
BRD – Groupe Société Générale ofera o gama larga de credite pentru IMM-uri, grupate in doua pachete adresate, pe de o parte, microintreprinderilor si intreprinderilor mici (pachetul Ristretto) si, pe de alta parte, intreprinderilor mijlocii (pachetul Simplis). Cele doua pachete de credite au fost lansate la mijlocul anului 2006, iar volumul creditelor acordate pana la sfarsitul lunii martie 2007 este de peste 360 milioane EUR.
BRD – Groupe Société Générale este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc 8 miliarde EUR. Banca are peste 2 milioane clienti si opereaza o retea de peste 600 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB (aproximativ 4,3 miliarde EUR).

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos