BRD se imprumuta cu 200 de milioane de euro

BRD – Groupe Societe Generale a contractat un credit de 200 milioane euro, fondurile urmand sa fie utilizate pentru acordarea de credite intreprinderilor mici si mijlocii si persoanelor fizice. Imprumutul contine 2 componente. Astfel, BERD acorda direct 70 de milioane euro, in timp ce diferenta de 130 milioane euro reprezinta un imprumut sindicalizat, in baza unui

BRD – Groupe Societe Generale a contractat un credit de 200 milioane euro, fondurile urmand sa fie utilizate pentru acordarea de credite intreprinderilor mici si mijlocii si persoanelor fizice.

Imprumutul contine 2 componente. Astfel, BERD acorda direct 70 de milioane euro, in timp ce diferenta de 130 milioane euro reprezinta un imprumut sindicalizat, in baza unui acord semnat miercuri de catre cele doua parti, se arata intr-un comunicat al BRD transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti.

Finantarea BERD are o maturitate de sapte ani, iar suma sindicalizata, de cinci ani.
Directorul pentru relatii bancare la BERD, Jean-Marc Peterschmitt, este de parere ca imprumutul va avea un impact important pentru Romania, atat in ceea ce priveste sprijinirea cresterii competitivitatii intreprinderilor, cat si prin sustinerea imprumuturilor ipotecare pentru persoane fizice.

El a apreciat ca sindicalizarea creditului reflecta interesul bancilor comerciale internationale pentru Romania. "Aderarea Romaniei la UE va aduce noi provocari pentru bancile romanesti. Acest imprumut ne va consolida pozitia de top pe care o detinem deja pe piata reprezenta de sectorul privat din Romania", declara presedintele BRD, in comunicat.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos