BRD: Rezultatele noastre din primul trimestru reflecta reducerea puternica a cererii de credite

BRD: Rezultatele noastre din primul trimestru reflecta reducerea puternica a cererii de credite

BRD – Groupe Société Générale a inregistrat in primul trimestru un profit net de 199 milioane lei (49 milioane euro), in scadere cu 5% fata de trimestrul I al anului trecut. Banca arata intr-un comunicat de presa ca “rezultatele financiare obtinute in cursul primului trimestru al anului reflecta scaderea accentuata a activitatii economice si reducerea

BRD – Groupe Société Générale a inregistrat in primul trimestru un profit net de 199 milioane lei (49 milioane euro), in scadere cu 5% fata de trimestrul I al anului trecut. Banca arata intr-un comunicat de presa ca “rezultatele financiare obtinute in cursul primului trimestru al anului reflecta scaderea accentuata a activitatii economice si reducerea puternica si persistenta a cererii de produse si servicii bancare, indeosebi pe piata creditului”.

„Economia a ramas in primul trimestru al anului 2010 la o turatie destul de scazuta, astfel incat performanta noastra a fost afectata, in special din cauza cererii reduse. Cu toate acestea, am reusit sa tinem sub control cheltuielile, iar costul net al riscului s-a stabilizat, avand un avans  nesemnificativ fata de sfarsitul anului 2009”, a declarat Guy Poupet, presedintele – director general al BRD.

Venitul net bancar a ajuns la 915 milioane lei, cu 12% mai mare decât la 31 martie 2009, iar profitul brut din exploatare a inregistrat o crestere de 24% fata de perioada similara a anului trecut, ajungând la 570 milioane lei. Volumul total al creditelor acordate clientelei este de 32,8 miliarde lei, cu 1% mai mic fata de 31 martie 2009. Creditele pentru persoane fizice au ajuns la 15,7 miliarde lei, in scadere cu 2%, in timp ce valoarea creditelor acordate persoanelor juridice a ramas relativ constanta, la 17,1 miliarde lei.

Depozitele clientelei inregistrau la sfârsitul primului trimestru al anului 2010 o crestere cu 4% fata de 31 martie 2009, ajungând la 30,7 miliarde lei. Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) a fost la sfârsitul primului trimestru de 17,2%. Banca are peste 2,1 milioane de carduri valide si opereaza o retea de aproximativ 1 500 ATM-uri si aproape 20 000 de POS-uri. Totalul activelor bancii se ridica, la sfarsitul lunii martie 2010, la 45,7 miliarde RON (11,1 miliarde EUR).

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos