BRD neaga acuzatiile!

BRD neaga acuzatiile!

Directorul general al BRD, Patrick Gelin, a declarat, joi, că nu există nicio legătură între relaţia contractuală pe care banca o are cu persoana fizică Elena Udrea şi contractul juridic încheiat cu instituţia Ministerului Turismului. Precizarea a fost făcută la solicitarea deputatului PSD Dumitru Chiriţă, care a dorit să ştie dacă există vreo legătură între

Directorul general al BRD, Patrick Gelin, a declarat, joi, că nu există nicio legătură între relaţia contractuală pe care banca o are cu persoana fizică Elena Udrea şi contractul juridic încheiat cu instituţia Ministerului Turismului. Precizarea a fost făcută la solicitarea deputatului PSD Dumitru Chiriţă, care a dorit să ştie dacă există vreo legătură între reeşalonarea împrumutului ministrului Elena Udrea la BRD-Societe General şi contractul încheiat de bancă cu Ministerul Turismului, pentru promovarea imaginii României.

"Răspunsul meu este simplu, nu vă pot spune nimic despre o relaţie comercială cu un client al băncii", a spus Patrick Gelin, potrivit traducerii realizate de directorul juridic al BRD, Mihai Selegean.

Directorul general al BRD a spus că, având în vedere cota de piaţă a băncii, nu este neobişnuit ca o parte din clienţi să fie persoane publice, iar o cerere de reeşalonare nu este ceva neobişnuit, în condiţiile în care BRD face mii de asemenea reeşalonări pe an.

La insistenţele deputatului PSD, care a dorit să i se răspundă cu "da" sau "nu" dacă există o astfel de legătură, directorul general al BRD a spus că nu există nicio legătură între relaţiile comerciale bancare ale BRD cu clienţii săi, persoane fizice şi celelalte relaţii comerciale, cu clienţi persoane juridice.

El a adăugat că între BRD şi Elena Udrea există un contract bancar cu o persoană fizică, Elena Udrea, iar contractul cu Ministerul Turismului este semnat cu o persoană juridică.

Potrivit declaraţiei de avere depuse în luna iunie de către ministrul Turismului, Elena Udrea, aceasta a convenit cu BRD amânarea cu un an, pentru 2010, a scadenţei pentru rambursarea unui credit de 3.297.000 euro contractat în 2007.

"Am cerut rescadenţarea creditului. Am întreprins acest demers deoarece în contextul economic actual nu sunt sigură ca aş fi putut rambursa împrumutul în condiţiile stabilite iniţial", declara atunci Elena Udrea.

Ea a menţionat că a angajat creditul pentru cumpărarea unui teren şi că intenţiona să ramburseze împrumutul tot din investiţii imobiliare.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos