BRD este o banca stabila. Ce se pregateste pentru Societe Generale

BRD este o banca stabila. Ce se pregateste pentru Societe Generale

Agentia de rating Moody’s a retrogradat ratingul bancilor franceze Societe Generale si Credit Agricole, insa a mentinut ratingul BNP Paribas, dar sub supraveghere negativa, noteaza Yahoo News. Luni, Societe Generale anuntase ca va debloca pana la 4 miliarde de euro din capital in urmatorii doi ani prin vanzarea de active, imbunatatindu-si astfel indicele de adecvare

Agentia de rating Moody’s a retrogradat ratingul bancilor franceze Societe Generale si Credit Agricole, insa a mentinut ratingul BNP Paribas, dar sub supraveghere negativa, noteaza Yahoo News. Luni, Societe Generale anuntase ca va debloca pana la 4 miliarde de euro din capital in urmatorii doi ani prin vanzarea de active, imbunatatindu-si astfel indicele de adecvare a capitalului Tier 1 cu 100 puncte de baza. Ratingul Societe Generale a scazut la "Aa3", iar cel al Credit Agricole la "Aa2". Intrebat despre aceste miscari din piata, Adrian Vasilescu a precizat doar ca "BRD ese o banca solida".
 
Ratingul "Aa2" al BNP Paribas pentru datorii pe termen lung si depozite a fost mentinut sub supraveghere, in vederea unei posibile revizuiri in scadere.
 
Actiunile celor trei banci au scazut in ultimele saptamani din cauza expunerii la datoriile suverane ale Greciei si turbulentor din zona euro.
 
Retrogradarea Credit Agricole are legatura directa cu expunerea institutiei financiare la Greciei.
 
In ceea ce priveste insa Societe Generale, miscarea s-a “datorat” unei reevaluari a cuantumului ajutorului de stat francez care ar fi fost pus la dispozitia creditorului in cazul unei crize.
 
In luna iunie, agentia de rating financiar Moody`s avertiza despre o posibila retrogradare a institutiilor de credit franceze, din pricina expunerilor la profunda criza economica cu care se lupta statul elen.
 
"Expunerea Societe Generale la criza datoriilor suverane (Grecia, Irlanda, Italia, Portugalia, Spania) este scazuta si foarte usor de gestionat, in orice tip de scenariu final. Afacerile grupului sunt profitabile, nivelul lichiditatilor este extrem de satisfacator, asa cum sunt si nivelurile de solvabilitate", spunea luni CEO-ul Societe Generale, Frederic Oudea, citat de AFP.

Societe Generale a anuntat in august ca profitul sau net a scazut in trimestrul doi al acestui an cu 31%, la 747 milioane de euro (1,07 miliarde de dolari), din cauza expunerii la problemele economice ale Greciei.
 
 

Parlamentar francez: Societe Generale risca sa devina o tinta de preluare

"Ne indreptam spre o tentativa de preluare a Societe Generale de catre o banca straina, la un pret bun", a afirmat Jean-Pierre Balligand, parlamentar socialist, membru in comitetul pentru finante din Adunarea Nationala.

O astfel de preluare ar profita de criza din zona euro, ceea ce nu este bine pentru Franta, a spus Balligand.

Remarcile sale scot in evidenta ingrijorarile politicienilor francezi legate de independenta bancilor mari din tara, in contextul crizei datoriilor suverane din zona euro care le-a redus capacitatea de a obtine finantare.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos